Vald piirab ligipääsu Seljametsa karjääri jääle

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Seljametsa karjääris jääraja sõitu tegemas.
Autod Seljametsa karjääris jääraja sõitu tegemas. Foto: Urmas Luik

Paikuse vald paigutas pärast eilset õnnetust, kui Seljametsa karjääris vajus auto läbi jää, veekogule viiva teeotsa ette ohutuslindi ja kavatseb sinna rajada lumetõkke.

Vald teatab oma veebilehel, et Seljametsa järvele omaalgatuslik minek masinatega on kategooriliselt keelatud.

Vallavanem Kuno Erkmanni jutu järgi tähistasid päästjad ja politseinikud õnnetuskoha karjäärijääl.

Erkmanni sõnade kohaselt peavad inimesed eelkõige ise veenduma, et nad ennast ohtu ei sea. "Meil ei ole ressurssi, et sinna kedagi ööpäevaringselt valvesse panna," sõnas ta.

Vallavanema jutu järgi on valla territooriumil veel Pärnu ja Reiu jõgi, mõeldamatu on kõiki veekogusid valvata ja sinna juurde tõkkeid seada.

Ametliku nimega Seljametsa järv, kuid rahvasuus endiselt karjääriks nimetatav veekogu asub Paikuse valla territooriumil riigimaal. Seetõttu tuleb vallal seal toimetamised kooskõlastada riigiametitega.

Seljametsa karjääris on aastate jooksul autosid läbi jää vajunud mitmel korral. 2012. aastal uppus seal korraga kolm sõiduriista, inimesed pääsesid õnnetusest eluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles