Noored joovad end purju juba 13aastaselt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee äärde jäetud õllepudel. Foto on illustratiivne.
Tee äärde jäetud õllepudel. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Terviseedendajad soovitasid Pärnu linnavolikogul alkoholipoliitikat karmistada, sest Eesti noored joovad end esimest korda purju juba 13aastaselt ja mõjutavad selle mürgitamisega kasvueas aju edasist toimetulekut.

"See on oluline vahe, kas jooma hakatakse 12-, 15- või 18aastaselt. Teie saate disainida keskkonda, kus jooma ei hakata mitte 13-, vaid 17aastaselt," ütles linnavolinikele esinenud Terve Eesti sihtasutuse asutaja Riina Raudne.

Nii Raudne kui tervise arengu instituudi vanemspetsialist Triinu Toobal veensid rahvaesindajaid, et omavalitsusest sõltub alkoholipoliitika rohkem, kui esmapilgul tundub. Regulaarsed kontrollostud alaealistena näivate noortega, alkoholivabad üritused ja suveürituste alkoholivabad alad, kokkulepped vanematega, et põhikooli lõpupeoks alkoholi ei osteta – kõik need suudavad joomist mõjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles