Galerii: kiiruskaamerate kabiinid jõudsid Via Baltica äärde

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera paigaldamine.
Kiiruskaamera paigaldamine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna paigaldasid töömehed kiiruskaamerate kabiine Tallinna-Pärnu-Ikla maanteele Reiu külla.

Kokku paigaldatakse Via Baltica Pärnumaale jäävale ligi 50kilomeetrisele lõigule kaheksa kiiruskaamerat. Need paiknevad Tallinna-Pärnu-Ikla maantee kilomeetritel 92,4-141,4 Pärnu ja Rapla maakonna piirist kuni Reiu külani. Kaks kaamerat hakkavad kiirust mõõtma Halinga vallas Pallikal, kaks Pärnu-Jaagupis, üks Halinga vallas Loomsel, üks Sauga vallas Nurmes ja kaks Tahkuranna vallas Reiu külas.

Uuel nädalal toimub kaamerate häälestamine ja testimine. Järgmisel nädalal paigaldatakse teedele kaameratest teavitavad märgid. Maanteel liiklejate sõidukiirust hakkavad kaamerad mõõtma detsembri esimeses pooles.

Maanteeameti teatel on kiiruskaamerate asukohtade valimisel peetud silmas inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles