Eesti Post soovitab jõulusaadetised varakult teele panna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaardid tuleks aegsasti posti pista.
Jõulukaardid tuleks aegsasti posti pista. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Esimesed aastalõpusaadetised on välismaalt Eestisse juba jõudnud, Eesti Post palub kõikidel jõulukaartide ja -pakkide saatjatel postitamise peale varakult mõelda.

Välismaale saadetav pakk või kiri peab postifirma teatel olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, siis on kindel, et adressaat saadetise õigeaegselt kätte saab.

Eesti Post saadab välisriikidesse kaardid ja pakid edasi mõne päeva jooksul. Arvestada tuleks aga sellega, et pühade ajal liigub saadetisi tavapärasest rohkem ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab kauem aega.

Enne jõule kasvab alati Eestist saadetavate postipakkide arv, eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 11 800, sisse tuli 7100 postipakki. Samuti saab suurema hoo sisse postimüük: 2009. aasta kahel viimasel kuul oli saadetisi kokku ligikaudu 163 000. Kui tavakoormus on postimüügil 3000 pakki päevas, siis aasta lõpus on see 5000 pakki.

2009. aastal edastati Eesti Posti vahendusel 2,2 miljonit saadetist, kirju saadeti ligikaudu 46 miljonit. Möödunud aasta detsembris edastas Eesti Post ca 5 miljonit kirja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles