Foorumteater ühendab ja lõimib

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi foorumteater.
Sindi gümnaasiumi foorumteater. Foto: Erakogu

Paikuse põhikooli ja Pärnu Tammsaare kooli ammune koostöö leidis järje, kui üheskoos elati kaasa Sindi gümnaasiumi foorumteatrile.

Foorumteatrile on omased lood elust enesest ja neis tõstatatud probleemid on aktuaalsed.

„Noored näitlejad kandsid ette kaks reaalselt juhtunud lugu, mille teemad olid koolikiusamine ja netisõltuvus,“ tutvustas Paikuse põhikooli vene keele õpetaja Eve Tannebaum. Ta lisas, et mõlemad teemad puudutasid nii eesti kui vene noori.

Tannebaumi selgituse kohaselt on foorumteatri puhul ülioluline publiku kaasamine, vilgas dialoog saali ja lava vahel: vaatajal on võimalus sekkuda ja sündmuste käiku oma tahtmist mööda muuta või lihtsalt nõu anda. „Kasutati mõlemat võimalust, julged isehakanud näitlejad olid Meelike Liiv ja Krister Narbekov, kes konfliktsituatsioonid oma äranägemise järgi lahendasid,“ rääkis õpetaja.

Selline kolme kooli ühine koolitund-etendus, mis lõimis eri õppeaineid, oli Tannebaumi ütlust mööda värskendav ja huvitav kogemus. Ta tõstis esile Sindi gümnaasiumi foorumteatri juhendaja Eneli Arusaare oskust ja tahet oma näiteringi eri taustaga lapsi koos hoida ja arendada. „Jäi mulje, et neil lastel on, kellele oma muresid kurta,“ ütles Tannebaum.

„Me ei taha kasvatada ega muuta teid, vaid endid. Meie soov on, et te kaasa mõtleksite ja julgeksite oma mõtteid avaldada,“ selgitas Eneli Arusaar foorumteatri olemust.     

Tammsaare kooli eesti keele õpetajad Roza Fell ja Merle Taggu on otsinud võimalusi oma õpilasi eestikeelse keskkonnaga siduda, seekordne foorumteatris kaasa löömine on üks neist ettevõtmistest. Seda toetab vene kooli õpilaste hea eesti keele oskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles