Pärnumaa tähistab puuetega inimeste päeva

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa tähistab reedest rahvusvahelist puuetega inimeste päeva pühapäeval Pärnu kontserdimajas, kutsudes kontserti nautima ja üksteisega suhtlema ligemale 900 puudega inimest kõikjalt maakonnast.

Üritust veavad Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakond ning Pärnumaa puuetega inimeste koda.

Maavalitsuse sotsiaalhoolekande spetsialist Helga Matvere sõnas, et puuetega inimeste päeva tähistamine on juba üle kümne aasta kestnud traditsioon ja eriline selle poolest, et mujal maakondades päeva nõnda, maakondlikult esile ei tõsteta.

Algul korraldati üritust Endla teatris, ent osaleda soovijaid on igal aastal olnud nii palju, et otsustati kolida kontserdimajja. Matvere möönis, et sinnagi ei pääse kõik tahtjad.

Kontserdimajja mahub ligemale 900 inimest, kuid puudega inimesi on Pärnumaal üle 6000.

See tähendab, et kõik ürituse piletidki on maavalitsus valdadele ja puuetega inimeste koda oma organisatsioonide ja seltside liikmetele ära jaganud.

“Oleme igal aastal valdade sotsiaaltöötajaile selgitanud, et nad jagaksid piletid niimoodi laiali, et iga kord pääseksid vallast kontserdile puudega inimesed, kes veel pole üritusel käinud. Puuetega inimesed väga-väga ootavad seda üritust ja sotsiaaltöötajail on üsna keeruline neid pääsmeid jaotada,” tõdes Matvere.

Kontserdimaja saalis on eraldi rida jäetud ratastoolis vaatajaile.

Seekord astuvad puuetega inimeste ees kontserdiga üles Ivo Linna ja Anti Kammiste ning rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit, kohapeal on Pärnumaa Punase Risti korraldatav loterii.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles