Pärnu vabakool teeb kogu pere jõululaada

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu vabakool korraldab järgmisel laupäeval, 11. detsembril oma majas terve päeva vältava heategevusliku jõululaada, mis on mõeldud kõigile Pärnu linna peredele, tähistamaks kolmandat adventi.

Pärnu vabakooli seltsi juhatuse esimees Kauni Sillat märkis, et vabakool on väga perekeskne kool, suur koostöö lapsevanematega on kooli põhilisi eripärasid. Ja kuna jõulud on perepüha, sobib jõuluootuse aega suurepäraselt laat, kus jagub vaatamist-tegemist ja rõõmu nii suurtele kui väikestele.

“Loodan väga, et vabakooli pereüritus toob meile lustima palju rõõmsaid peresid ja et ürituse õnnestumise korral saab see olema pärnakaile üks tore traditsiooniline jõuluaja alguse üritus,” lausus Sillat.

Igal juhul on laat vabakooli emadel-isadel põhjalikult ette valmistatud ning kaudselt löövad korralduses kaasa kõik pered, kuna müüki tuuakse kodus valmistatud hõrgutisi ning töötubadeski abistavad meisterdajaid vabakooli õpilaste vanemad.

Avatud on meisterdamis- ja teematoad suurematele ning mängunurk väiksematele lastele, üles astuvad vabakooli õpilased ning külalisesinejad Pärnu huvikoolidest. Toimub peredevaheline jõulumäng ning ringi tatsab jõulutaat.

Laadal pakutakse müügiks kodus valminud tooteid, imelisi jõuludekoratsioone ja omatehtud jõulukinke. Emad ja lapsed on selle tarbeks teinud sojavahast kaua põlevaid küünlaid, lõbusaid kilekotihoidjaid ja jõulupärgi. Isad on lastega meisterdanud lindude söögimaju ja mitmesugust nipet-näpet kööki.

Isad ehtisid elektriküünaldega koolimaja ees olevad puudki. Pakutakse süüa-juua ja laada juurde kuulub loterii. Heategevusliku laada tulu läheb kooli uue ateljee sisustuse ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles