Tulevasel raudteel matkavad tudengid jõudsid Pärnu kanti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase Rail Balticu radadel matkavad tudengid olid täna ennelõunaks jõudnud Sauga vallas asuva Urge küla lähedale.
Tulevase Rail Balticu radadel matkavad tudengid olid täna ennelõunaks jõudnud Sauga vallas asuva Urge küla lähedale. Foto: Ardi Truija

Pea poolteist nädalat tulevast Rail Balticu raudteed pidi matkanud Tartu tudengid jõudsid nädalavahetusel Pärnumaale ja täna loodetakse mööduda Pärnu linnast.

Pärnu Postimees tabas viieliikmelise reisiseltskonna ennelõunal Sauga vallast Urge lähistelt Oti teelt, kus kohaliku metsa all olid noored öö mööda saatnud.

Traditsiooniks saanud tudengite talvematka alustasid Tartu ülikooli tudengid suuskadel Tallinna külje alt Maardust. Suur sula jättis aga noored lumeta ja Järvakandist alates on nad pidanud jalgsi kõmpima.

"Viimane lõpp oli küll nii, et otsisime metsavarjus lumelappe, et edasi saada," rääkisid tudengid.

"See oli vist neljas päev, kui sula hakkas ja puude otsast kukkus märga lund suurte mütakatena alla," jutustasid noored läbisegi. "Kui ilm vesiseks läks, paljud loobusid."

Tipp-päeval oli matkajaid 17. Pärnus pidi praeguse viieliikmelise seltskonnaga liituma taas kolm matkalist ja plaanitakse kindlasti Iklasse välja jõuda.

Tulevase raudtee ääres on kohalikega pikki jutte räägitud.

Kogu matka kaasa teinud Keily tõi näite Pärnumaa mehest, kes kõnelnud, et temal elu hakkab olema ikka väga ebamugav, sest ta kodu jääb kahe raudtee, uue ja vana teekoridori vahele. "Mees rääkis, et Tallinna poole sõites peab ta väga suure ringi tegema," sõnas Keily. "Samal ajal pidas kohalik mees positiivseks, et tema kodunt mööda mineval maanteel jääb liiklus märgatavalt väiksemaks."

Nagu noored ikka olid Ikla poole rühkivad noored suisa nakatavalt rõõmsameelsed ja väsimuse märki nende näolt välja ei lugenud.

Matka korraldab Tartu üliõpilaste looduskaitsering ja selle eesmärk on tutvuda plaanitavale raudteele jäävate loodusväärtustega, mis raudtee-ehitusega hävivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles