Sel nädalal kõlab Koidula luule

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte etlejate võistluse “Koidulauliku valgel” Pärnu maakonnavoorul osutusid parimateks Maret Palusalu ja Mihkel Vinogradov.

Nooremas, 5.-9. klassi õpilaste vanuserühmas võidutsenud Maret Palusalu õpib Tõstamaa keskkoolis ja teda juhendab Triinu Pert. Teise koha pälvis Carolyn Grents Metsapoole põhikoolist, juhendajaks Evi Vaher. Kolmandaks tuli Emilie Kirsi Jõõpre põhikoolist ja teda juhendab Helle Kirsi.

Vanema vanuserühma arvestuses osalevad 10.-12. klassi õpilased ja neist oli edukaim Mihkel Vinogradov Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, juhendajaks Ly Kuningas. Talle järgnesid Kristjan Eier Vändra gümnaasiumist, juhendajaks Anne Vaher, ning Keiri Kallas Häädemeeste keskkoolist, juhendajaks Kaire Laine.

“Koidulauliku valgel” on arvult 14. üleriigiline noorte etlejate võistlus.

Lõppvõistlus leiab aset 10. detsembril Johann Voldemar Jannseni klassitoas Lydia Koidula majamuuseumis.

Esinemiskava võib kesta kuni seitse minutit ja esitada tuleb luuletusi või proosakatkendeid. Et tegemist on etlejate konkursiga, hindab þürii eelkõige deklamatsiooni, sõnakunsti ilu ja laitmatut esitust. Näitlejameisterlikkus ei ole sellel võistlusel esmane.

Peale Koidula luule esitatakse Jaan Kaplinski loomingut, kes on tänapäeva Eesti tuntuim ja tõlgituim luuletaja ja esseist, prosaist ja tõlkija.

Üleriigiline noorte etlejate võistlus “Koidulauliku valgel” toimub Koidula nooruslinnas alates 1997. aastast.

Üritust korraldavad Pärnu Koidula gümnaasium ja Koidula majamuuseum.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles