Juhtkiri: Tõsine apsakas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu linnas sündis eile üks omapärane ja väga vastiku järelmaitsega rekord. Esmaspäeval, 29. novembril kinnitas Pärnu linnavalitsus ametisse Tammiste hooldekodu juhatajana Heinar Ipsbergi. Eile, 6. detsembril tunnistati Tammiste hooldekodu juhataja ametisse kinnitamine kehtetuks. Ametis Ipsberg tegelikult olla siiski ei jõudnud.

Linnavalitsus oli oma eilses pressiteates ülimalt diplomaatiline, teatades, et “Heinar Ipsberg esitas juhataja ametikohale kandideerimisel Tartu riikliku ülikooli 1989. aastal välja antud diplomi koopia. Dokumendi kontrollimisel selgus, et ülikooli diplomite registreerimise raamatus sellise nime, numbri ning erialaga diplomit ei leitud”.

Sisuliselt on nüüdseks selgunud, et Ipsberg on tõepoolest Pärnu linnavalitsusele ja sellega kogu Pärnu linnale räigelt valetanud. Isegi siis, kui Pärnu Postimees eelmisel nädalal temalt otse küsis, kas ta on või ei ole Tartu ülikooli diplomiga lõpetanud, vastas ta, et tuleb ära oodata kõrgkooli arhiivi seisukoht. Mida? Inimene peaks ju ometi ise teadma, kas on kooli lõpetanud või ei, mis seal arhiivist.

Praeguste andmete ja otsuste valguses pole põhjust kahelda, et juhtunud on päris suur apsakas, kuid see “apsakas” ei tähista Ipsbergi tegevust. Selleks tuleks kasutada märksa rängemaid sõnu. Apsaka tegi Pärnu linnavalitsus.

Miks ei uurinud Pärnu linnavalitsus ja konkursikomisjon välja valitud juhataja tausta põhjalikult? Miks ei lükatud kahtluse tekkides ametisse määramist nädal-paar edasi? Kas abilinnapea Jane Metsa, Ipsbergi naabri roll on kogu asja juures ikka nii tühine, kui seda paista lastakse? Millegipärast kostab ämbrikolinat viimasel ajal just Pärnu haridus-, sotsiaal- ja kultuurisfäärist, Pärnu Postimehe arvates tuleks koalitsioonipartneritel sel teemal üks tõsine mõttevahetus maha pidada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles