Pärnu Keskuses loksus põhjatu “Viinameri”

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolane Raimo Pullat signeeris eile Pärnu Keskuses oma põhjalikku käsitlust salaviinaärist.
Ajaloolane Raimo Pullat signeeris eile Pärnu Keskuses oma põhjalikku käsitlust salaviinaärist. Foto: Urmas Luik

Ajaloolane Raimo Pullat esitles eile Pärnu Keskuse Rahva Raamatus kaks kuud müügil olnud kapitaalset uurimust salapiirituseveost Eestis kahe maailmasõja vahel.

Ajaloodoktor Raimo Pullati ja tema politseikolonelleitnandist poja Risto ühistöö “Viinameri” on esimene põhjalik käsitlus salapiirituseveost Eestis. Vaatamata raamatupoodide soolasele hinnale, on tiraaž peaaegu lõpukorral.

Linnaajaloolasena tuntud Pullati tõid illegaalse kaubanduse juurde kaks põhjust: ta isa on pärit Virumaalt ja ema mitmendat põlve hiidlane, kellelt ta juba lapsena kuulis lugusid salapiirituseveost Eesti ja Soome vahel.

“Mu poeg kaitses aasta tagasi Riias doktoriväitekirja kriminoloogia alal narkokaubandusest Läänemere maades. Hiiumaal kokku saades jõudsime järeldusele, et salapiiritusevedu ja praegune süvenev narkokaubandus on sarnased. See oli ajend, et võtsin asja kätte,” rääkis Pullat Pärnu Postimehele.

Raamat sisaldab palju uut materjali, võrreldes sellega, mis Eestis ja Soomes on siiani käibel olnud. Muuhulgas on tähelepanu pühendatud salaviinaveole Pärnumaa randades.

“Politseikadettidele peaks see raamat olema öökapilugemine,” oli staažika ajaloolase lugemissoovitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles