Tapa vald lükkas tagasi lõbustuspargi planeeringu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval jagatakse Tapal abivajajatele humanitaarabi.
Esmaspäeval jagatakse Tapal abivajajatele humanitaarabi. Foto: Arvet Mägi

Tapa vallavalitsus keeldus möödunud nädalal peetud istungil algatamast mittetulundusühingu Stev esitatud lõbustuspargi detailplaneeringut.

Tapa vallavanema Alari Kirti sõnul oli detailplaneeringu eesmärk rajada Tapale Eha, Mai ja Pargi tänava ning Õhtu puiestee vahel asuvasse parki lõbustuspark. “Täpsemalt oli plaanis rajada kergliiklusrajad ja rulluisutamiseks mõeldud rajatised, samuti teenindusmajake,” täpsustas Kirt.

“Keeldumise põhjuseks oli eelkõige see, et pargi keskele jääb Tapa linna veega varustav puurkaev, mille ümber peab ­olema 50 meetri raadiuses sa­nitaarkaitseala, kus sisuliselt on välistatud igasugune majan­dustegevus,” selgitas vallavanem.

“Eesti Energia esindaja väitis, et parki läbivate õhuliinide alla ei saa lubada mänguväljaku rajamist ehk siis liinid tuleks paigaldada maasse huvitatud isiku kulul,” vahendas Tapa vallavalitsuse planeerimisspetsialist Imbi Mets ning lisas, et ka ümberkaudsed elanikud olid plaanile vastu. Samuti olid detailplaneeringu vastu piirnevate kruntide omanikud.

Imbi Metsa sõnul aga toetas vallavalitsus Tapa linna aktiivse puhkuse veetmise koha rajamise ideed ning soovitas mõelda kas linnastaadioni või Eha tänava staadioni kasutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles