Raekojas esineb puhkpillikvintett

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pühapäeva pärastlõunal esitab Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett raekojas valiku Mozarti ja Françaix’ kirjutatud puhkpillimuusikast.

Wolfgang Amadeus Mozartilt kõlab kontserdil viis numbrit ooperist “Così fan tutte”, mis tõlkes tähendab “Nii teevad kõik naised”, kuid mida on pealkirjastatud ka kui “Armastajate kool”. Kontserdil esitatava tänapäevase seade puhkpillikvintetile on teinud Ulf-Guido Schäfer, kammermuusik ja klarnetisolist Hannoverist.

Prantsuse helilooja Jean Françaix’ loomingust tuleb ettekandele “L’Heure du Berger” klaverile ja puhkpillikvintetile. Pealkiri tähendab tõlkes “Karjuse tundi”. Puhkpilliviisikuga liitub pianisti rollis maestro Jüri Alperten.

Kontserdi peateoseks on Mozarti kvintett klaverile ja puhkpillidele Es-duur, KV 452. See on imekaunis teos, mille esmaettekande järel Viinis 1. aprillil 1784 olevat Mozart kirjutanud oma isale, et peab seda parimaks, mille on elu jooksul kirjutanud.

Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett andis oma esimesed kontserdid selle aasta suvel. Kvintett esineb koosseisus Leonora Palu (flööt), Anna Šulitšenko (oboe), Edmunds Altmanis (klarnet), Tarmo Velmet (fagott) ja Jan Pentšuk (metsasarv). Külalisena astub kontserdil üles Jüri Alperten.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles