Minister ootas noorsootöötajaid Kadrioru lossis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre põhikooli õpetaja ja huvijuht Ülle Varik
Jõõpre põhikooli õpetaja ja huvijuht Ülle Varik Foto: PP

Kadrioru lossi oli palutud viis pärnumaalast, keda kui parimaid noorsootöötajaid tunnustas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Pärnust ja maapiirkonnast viibisid üleeile õhtul minister Lukase vastuvõtul Jõõpre põhikooli õpetaja ja huvijuht Ülle Varik (pildil), Pärnu õppenõustamiskeskuse karjäärispetsialistid Kätlin Muru, Silja Lilles-Sula ja Monika Lehtmets ning Häädemeeste keskkooli huvijuht Aire Kallas, keda tunnustati “Aasta koostöö” kategoorias. Kallas on Häädemeeste perepäeva mõtte autor ja põhikorraldaja, üritusest võtsid osa õpilased, nende pereliikmed ja pedagoogid.

Varik pälvis tunnustuse kategoorias “Pikaajaline panus noorsootöösse”, ta on pikka aega olnud huvijuhtide nõukoja eestvedaja ning Eesti 4H Pärnumaa juhatuse liikmena korraldanud piirkonna ja üleriigilisi üritusi. Põhitöö kõrvalt on Varik Lavassaare vallavolikogu esimees ja MTÜ Lavassaare Arenguseltsi liige.

Kategoorias “Aasta tegu” esile tõstetud Muru, Lilles-Sula ja Lehtmets on välja töötanud üle riigi kasutatava karjääripäeviku, mida saab kasutada portfoolio loomiseks ja enda esitlemiseks.

Ettepaneku kolmes kategoorias tunnustatavate kohta tegid maakonnad, komisjon valis 39 kandidaadi hulgast ja tegi nende kohta ettepaneku ministrile.

“Tunnustamine on oluline igale inimesele, hea on, et noorsootöötajaid tõstetakse esile kolmes kategoorias, ja positiivne seegi, et neid märgatakse igast Eestimaa kandist,” ütles Pärnu maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Hede Martšenkov, kes kodumaakonna tunnustatavatega Kadriorus käis.

Noorsootöötajate tunnustusüritus toimus viiendat aastat, et tõsta esile valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvaid ja olulisi algatusi, millel on kohapeal, maakonnas või üleriigiliselt oluline mõju.

Tunnustusüritust korraldab Eesti noorsootöö keskus haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna algatatud Euroopa sotsiaalfondi kaasrahastusel programmist “Noorsootöö kvaliteedi parendamine”.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles