Pärnus austati maakonna kuld- ja briljantpulmapaare

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briljantpaar Helgi ja Endel Pukk abiellusid 1950. aasta viimasel päeval.
Briljantpaar Helgi ja Endel Pukk abiellusid 1950. aasta viimasel päeval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maavalitsuses austati reedel maakonna kuld- ja briljantpulmapaare.

Lumi Pärnu maavalitsuse ees saali kogunenute südamesoojusest küll sulama ei hakanud, aga ega palju puudu ka jäänud. Vaid üks austamistseremooniale kutsutud  Pärnumaa 11kuld- ja kolmest briljantpulma paarist jäi tulemata. Mõnel puhul olid oma pere kõige väärikamaid imetlema tulnud koguni kolm järeltulevat põlvkonda, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Briljantpaar Helgi ja Endel Pukk abiellusid 1950. aasta viimasel päeval. Ja vähemalt neile sobiv armastuse valem on neile teada.

"Peab ikka järele andma ja austama üksteist, muud ei ole. Nagu vanarahvaski ütleb, siis läheb abielu üle kivide ja kändude mööda lillelist rada. Sinna me oleme nüüd jõudnud ja me oleme väga tänulikud," ütles Helgi Pukk.

"Ei tohi olla haiglaselt armukade, siis ei ole perekonnas pahandusi ega vägivalda ega lahkuminekuid," lisas Endel Pukk.

Pulmi peavad paljud, aga kuld- ja seda enam briljantpulmi vähesed. Helgi ja Endel Pukk oskasid tänasele päevale sära lisada nii teineteisele briljantsõrmuste kinkimisega kui südamliku muusikalise etteastega.

Juubelipaaride austamine on eriline ka igapäevatööna abielutseremooniate korraldajatele.

"Täna on siin kuidagi teistsugune. Sa tunnetad, et inimesed on elanud pika elu. Nad on sellega hakkama saanud. Tõenäoliselt on neil kõigil oma retseptid ja saladused, kuidas abielus toime tulla," rääkis Pärnu maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Latti ei lasknud tänased pidulised alla ka tantsupõrandal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles