Tudengitest ettevõtjad tõid müügile kodumaise müsli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma firma müslide seast kõige erilisemaks peavad Silver Saaremäel (vasakul) ja Kristen Kannik Eesti müslit.
Oma firma müslide seast kõige erilisemaks peavad Silver Saaremäel (vasakul) ja Kristen Kannik Eesti müslit. Foto: Margus Ansu

Kaks noort tudengist ettevõtjat käivitasid Tartus esimesena Eestis müsli suurtootmise, kavatsedes heldelt häid-paremaid koostisosi täis müsliga võtta arvestatava ampsu nii Eesti turust kui kasvada Baltikumi suurimaks müsli­­toot­­jaks.


«Äri sai alguse reaalsest vajadusest – Eestis ei olnud tollal ühtegi suuremat müslitootjat ning välismaiste müslide kvaliteet jättis kohati soovida,» rääkis müslisid tootva firma OÜ Budget üks omanikke Kristen Kannik.

Nii kirjutasidki 22-aastane keskkonnatehnika tudeng Kannik ja tema äripartner, 21-aastane majandustudeng Silver Saaremäel äriplaani ning tegid ligi aasta tööd müsliretseptide, komponentide leidmise ning pakendite ja tootmise sisseseadmise kallal, kuni tänavu septembris tuli ahjust esimene pannitäis müslit.

Jõhvikad ja kõrvits

Kodumaiste müslide valikus on neli müslit: Eesti müsli, puuviljamüsli, pähklimüsli ja tudengimüsli. Kõige erilisemaks peavad müslitootjad just Eesti müslit, milles on lisanditeks mustad sõstrad, jõhvikad, õunad, kõrvitsaseemned ja pähklid.

«Kuna oleme Eesti tootja, siis püüdsime teha ka ühte väga eestipärast müslit, mida mujalt ei saa,» ütles Kannik.  

Kõigis firma müslides on kasutatud Eesti tootjate teravilja ja võimalikult palju Eestist pärit lisandeid, näiteks mahetalu kuivatatud marju.

Uudsena pakub firma oma koduleheküljel www.mysli.ee ka võimalust panna igaühel kokku müsli oma maitse järgi. «Ise valid, milliseid pähkleid, marju ja lisandeid soovid,» selgitas Kannik.

Suured sihid

Praegu müüvad uut eestimaist müslit Tartu kaubamaja, Maksimarket ja Konsum. Uue aasta algusest võtab Kanniku sõnul müsli müüki Prisma poekett ning tõenäoliselt ka Selver.

«Poed on üldiselt olnud meie toodetele väga avatud just sellepärast, et need on eestimaised, säilitusaineteta ja kvaliteetsed. Hea alternatiiv välismaiste või väga kallite öko-käsitöömüslide kõrval,» rääkis Saaremäel.

Praegu käivad firmal läbirääkimised lätlastega, kelle poelettidele jõuab eestimaine müsli arvatavasti tuleva aasta keskel. Pärast seda võtab firma ette Leedu turu. «Eesmärk on saada Baltikumi suurimaks müslitootjaks,» paljastas Kan­­nik.

22-aastane Kannik ja 21-aastane Saaremäel nentisid, et pole just tavaline, et nii noored käivitavad suure tootmisettevõtte. «Aga miks oodata, kui meil oli kange tahtmine midagi ära teha ja nägime ka turgu oma toote jaoks?» küsis Saaremäel.

Eesti müslid
• Mysli.ee on Eesti ainus müsli suurtootja.
• Konkurentsi pakuvad firmale öko- ja käsitöömüsli tegijad, näiteks Vändra Leib ja mõned eraisikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles