Vallavolinikule keelati naps ja narkootikumid

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are vallavolinik Ivar Puuram ei oska juua.
Are vallavolinik Ivar Puuram ei oska juua. Foto: Ants Liigus

Ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ja raske tervisekahjustuse tekitamises süüdistatud Are vallavolinikule Ivar Puuramile eile Pärnu maakohtus mõistetud karistusega ei jäänud päriselt rahule kohtualune ega prokurör.

Enne kohtuotsuse väljakuulutamist märkis Puuram, et ootab õigluse võitu õiguse üle. “Loodan, et meil pole siiski ainult õigusriik, mis tugineb paragrahvidele, vaid on ikkagi olemas õiglus, kus vaadatakse asja sisu ja vaadatakse, milles oli probleem ja kes keda terroriseeris,” sõnas kodukandis õigusmõistmise enda kätte võtnud Puuram.

Peksis, aga elu ei ohustanud

Kohus eesotsas kohtunik Teet Olvikuga leidis, et süüdistus, mille kohaselt Puuram tungis 2008. aasta 6. septembri hilisõhtul Pärivere külas Enn Põldsaare korterisse ja peksis ta armutult läbi, ei ole leidnud vajalikul määral tõendamist.

Küll on kohtu hinnangul selge, et Puuram ähvardas tapmisega Vaido Sanderit, keda ta süüdistas oma heinaküüni süütamises. Samuti luges kohus tõendatuks, et Puuram tungis kallale Sanderi isale ja ründas noaga Salev Ristalit, kes Puurami arusaamise põhjal süütamise organiseeris.

Neist asjaoludest lähtudes määras kohus Puuramile liitkaristuseks aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse kaheaastase katseajaga.

Lisakohustusena ei tohi ta katseajal tarbida narkootikume ega alkoholi. “Nagu näha, ongi tema teod alkoholist alguse saanud,” kommenteeris Olvik.

Ühtlasi rahuldati kannatanu esindaja tsiviilhagi ja mõisteti Puuramilt Ristali kasuks välja 66 110 krooni, kuna too ei saanud vigastuse tõttu mõnda aega tööl käia.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask, kes eelmisel istungil nõudis Puuramile karistuseks nelja-aastast vabadusekaotust, ei välistanud, et kaebab kohtuotsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse. “Mina leidsin, et tema süü raske tervisekahjustuse tekitamises on tõendatud,” sõnas Kask.

Euroopasse õiglust otsima

Puuram märkis, et tema on valmis õigluse võidu nimel kas või Euroopa inimõiguste kohtusse minema. “Võitis õigus, kuid õiglust meie vabariigis, nagu ma aru saan, ei ole ja seda vist ei saagi tulema, kui niimoodi kohut mõistetakse,” jäi Puuramile sellest väheks, et teda reaalselt vangi ei mõistetud.

Are vallavanem Jaanus Männik nentis, et nüüd tuleb seadust lugeda ja välja selgitada, kas kriminaalkorras karistatud isik võib olla vallavolikogu liige. “Kui seadus seda ei keela, siis on see muidugi volikogu liikme oma südametunnistuse asi,” tõdes Männik.

Siiani pole südametunnistus Puuramit, keda varemgi kuritahtliku huligaansuse ja vägivallategude eest karistatud, volinikutööd tegemast seganud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles