Kersti Sarapuu: Omavalitsuste liitmine kulgeb liialt kiirustades

, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu.
Kersti Sarapuu. Foto: PP

Tuntud laulu sõnad ütlevad, et mina otsin ja sina otsid, kes hooletu, jääb ilma. Kui paralleele tõmmata, meenutab see lugu omavalitsuste partneriotsinguid, mis veel enne järgmisi omavalitsuste volikogude valimisi peavad kas vabatahtlikult või lausa sunniviisil lõpule jõudma.

Haldusreform annab omavalitsustele käesoleva aasta lõpuni aega, et leida endale omaalgatuslikult kosilased, kellega leivad ühte kappi panna. Pärast seda on valitsus otsustanud käivitada sundkorralise liitmisprotsessi, mis joonistab omavalitsuste piirid lõplikult ringi 2017. aasta 15. oktoobril toimuvate valimiste ajaks.

Halduskorralduse tuntav ümberkujundamine eeldaks selgust, kuidas omavalitsuse terviklik ja ülesannetele vastav rahastussüsteem kujuneb. Seda selgust ei ole tänini. Samal ajal kallinevad teenused ja kasvab surve tõsta palku, nii et samamoodi kindlasti jätkata ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles