Rahapuu kasvama kümne euroga

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kujutame investorit ette hästiistuvas ülikonnas nooremapoolse mehena mõnes Tallinna kesklinna büroohoones. Ometi võib investeerimisega alustada igaüks, kel tahtmist ja huvi, sest kes kahju kardab, see kasu ei saa.

“Me kõik oleme investorid, aga enamiku ajast ei investeeri me teadlikult,” selgitas Pärnus toimunud investeerimiskoolitusel RahaFoorumi eestvedaja ja investor Taavi Pertman. “Investeerimine on põhimõtteliselt see, kui panustad aega või raha millessegi ja saad selle eest midagi vastu.”

RahaFoorumi eestvedaja jutu järgi on investeerimisel rahasse ja asjadesse, nagu näiteks telefon või muu tehnikaseade, vahe ainult selles, et raha investeerides on pidevalt väga selge ülevaade, kui palju sa oma investeeringust tagasi saad. “Kui me ei saa aru, et teeme halbu investeeringuid, on väga lihtne kergekäeliselt investeerida. Kui saame aru, et võime investeerides teha halbu valikuid, hakkame kartma,” selgitas Pertman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles