Olematut töökohta vahendanud naine mõisteti kelmuses süüdi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu maakohus mõistis esmaspäeval kokkuleppemenetluses kelmuses süüdi varem sama teo eest karistatud Lea Reegi, kes pakkus inimestele olematut tööd Soomes.

Kohus määras süüdistatavale aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Kohtuotsus ei lähe täitmisele, kui Reek ei pane kahe aasta jooksul toime uut kuritegu ning täidab kohtu esitatud kontrollnõudeid ja kohustusi. Muu hulgas peab ta elama kohtu määratud alalises elukohas, ilmuma kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele, alluma kriminaalhooldaja kontrollile ja küsima kohtult luba, kui soovib lahkuda elukohast kauemaks kui 15 päevaks.

Peale selle peab Reek tasuma sundrahaks ja kaitsjatasu katteks kokku 741 eurot.

Reeki karistati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kelmust, kui selle on pannud toime isik, kes on varem saatnud korda varguse, kelmuse või omastamise.

Süüdistuse järgi avaldas Reek mullu jaanuaris Pärnu Postimehes, Pärnu Börsis ja Sakalas kuulutused, milles ta pakkus tööd hooldajatele Soomes. Tööst huvitatud inimestelt küsis ta 1000 eurot vahendustasu. Tegelikkuses ei olnud Reegil selle töökoha vahendamise tahet ega võimet.

Kuna ükski tööle soovija polnud nõus Reegile töö vahendamise eest raha maksma, jäi kelmus katsestaadiumisse.

Pärnu maakohus on Reegi sama teo eest 2011. aastal süüdi mõistnud.

Kohtuotsuse teatavaks tegemise järel tundis kohtunik Rubo Kikerpill huvi, kas kohus peaks olema kindel, et Reek enam sama tegu ei korda.

“Ma enam tõesti selliseid asju ei tee,” sõnas Reek pisarsilmil.

“Eelmine kord ütlesite samamoodi,” tõdes kohtunik.

“Tõesti rohkem ei tee,” lubas Reek. “Ma kahetsen, et nii juhtus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles