Inglise keele olümpiaadil maitsti Tudorite ajastu toite

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumis oli traditsiooniline üleriigiline olümpiaad British Studies.
Pärnu ühisgümnaasiumis oli traditsiooniline üleriigiline olümpiaad British Studies. Foto: Erakogu

Pärnu Ühisgümnaasiumis toimus juba traditsiooniks saanud üleriigiline inglise keelele ja kultuurile pühendatud oümpiaad British Studies, mis oli tänavu seotud suure kirjameistri William Shakespeare’i loominguga.

Ühisgümnaasiumi võõrkeelte õppetooli juhataja Kadri Kõrre teatel kogunesid viktoriinile Shakespeare’i elu ja loomingut ning Tudorite ajastut põhjalikult tundvad gümnasistid üle Eesti. Kohal viibisid Briti suursaadik Chris Holtby ja Briti Nõukogu esindaja Ursula Roosmaa.

Viktoriinis saavutasid esikoha Johanna Maria Tõugu, Annika Uibo ja Lisanna Jürisoo Sütevaka humanitaargümnaasiumist, teiseks tulid Diana Tisler, Mall Haas ja Elizaveta Jasnova ühisgümnaasiumist. Kolmandat kohta jagasid Viimsi keskkooli ja Jõgevamaa gümnaasiumi õpilased.

„Võistluste teiseks vooruks olid noored eelnevalt valmistanud Tudorite ajastu toidu ja nüüd tuli seda ajastutruult esitleda,“ kirjeldas Kõrre. Žürii tunnistas siin parimaks Jõgeva kolmiku. Päeva lõpus nauditi kõigi võistkondade kokakunsti.

Ühisgümnaasiumi G1a ja G2b õpilased tõid lavale põneva lavastuse „Henry VIII and His Six Wives“ (autor Ene Eisenberg-Lindqvist), mis pälvis Kõrre sõnul publikult ohtralt kiidusõnu. Peaosa mängis Romet Põhako. Kogu päeva juhtis William Shakespeare (Johann Saamann) isiklikult.

2016. aastal möödub 400 aastat Shakespeare’i surmast ja kogu maailmas on käesoleva aasta pühendatud tema loomingu igikestvusele. Tallinnas Eesti draamateatris avati jaanuaris „Shakespeare lives in 2016“ ja nüüd liitus Pärnu ühisgümnaasiumgi Shakespeare’i aasta tähistamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles