Krõbedat külma sel nädalal siiski ei tule

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine tee. Pilt on illustreeriv
Lumine tee. Pilt on illustreeriv Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Alanud nädalal kõigub õhutemperatuur pidevalt öösel all- ja päeval ülalpool 0 kraadi, kuid krõbedat külma pole siiski tulemas, selgub ilmateenistuse nädalaprognoosist. Järgmisel nädalal tuleb aga märksa soojem ja tuulisem ilm.

Homme tugevneb meil kõrgrõhkkonna mõju. Öösel võib kohati veidi lund ja lörtsi sadada. Päeval on pilvi hõredamalt ja ilm enamasti sajuta. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, kui taevas hommikuks selgineb, siis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval -3..+2 kraadi.

Kolmapäev tuleb ilm sajuta ja selgema taevaga. Õhutemperatuur on öösel -5..-9, rannikul kohati 0..-2, päeval -1..+3 kraadi.

Kõige külmem on neljapäeva öö, mis kõrgrõhkkonna mõjul on sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Tuul on mandril nõrk, saartel on edela- ja lõunatuul tuntav. Päeval laieneb Läänemere kohale madalrõhulohk ja selle pilved jõuavad ka idarannikule. Saartel hakkab lund ja lörtsi sadama ja sadu levib edasi mandrile. Kagutuul tugevneb.

Õhutemperatuur on öösel -5..-10, saartel 0..-2, päeval 0..-3, saartel ja läänerannikul võib tõusta üle 0 kraadi. 

Ka Norra ilmaportaal Yr.no, mis möödunud nädalal ennustas saabuvaks neljapäevaks kuni 18 kraadi külma, on oma ennustuses tagasihoidlikumaks muutunud ning piirdub nüüd kuni -5 kraadiga Tallinnas ja -11 kraadiga Tartus. 

Reedel jääb Eesti idapoolse kõrgrõhkkonna ja Läänemerele ulatuva madalrõhuala piirimaile. Sajab lund ja lörtsi, päeval saju võimalus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, saartel kuni +1, päeval 0..+3, sisemaal võib ka napilt alla 0 kraadi jääda.

Laupäeval püsib vastasseis Läänemerelt survet avaldava madalrõhkkonna ja ida veel vastu pidava kõrgrõhkkonna vahel. Siin-seal sajab lund ja lörtsi. Lõuna- ja kagutuul jääb ööks veidi rahulikumaks, päeval aga taas tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, saartel ja läänerannikul võib üle 0 kraadi jääda, päeval -1..+1 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhulohk Eesti kohale. Sajab lund ja lörtsi, lääne pool võib sadu vihmaks üle minna. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, päeval -2..+3 kraadi.

Esmaspäevaks (22.02.) jõuab märksa soojem õhumass, õhutemperatuur tõuseb üle 0 kraadi ja tuul võib väga tugevaks paisuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles