Hoiuhoov toob lapsed toast välja

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistamise asemel võib õues teha mudamaali.
Joonistamise asemel võib õues teha mudamaali. Foto: Ardi Truija

Pärnus hoiuhoovi mõtet ellu viiva Siiri Erala ütlust mööda arenevad õues mängivad lapsed loomulikult ja kiiresti ega vaja värvilisi lelusid, sest loodus ise ongi üks suur mänguväljak, kus kõik vajalik olemas.

Hoiuhoovi idee sai Erala Norrast, olles seal töötanud multikultuurses lasteaias, kus mudilased igal võimalikul juhul välja viidi. “Veebruariks olin näost täiesti pruun, tedretäpid palgel. Kordagi ei olnud see aasta haige,” rääkis Erala.

Klassiõpetaja haridusega Erala pani Norras tähele lasteparke, mis mõeldud neile, kes veel lasteaias ei käinud või kasvasid kodus. Vanemad said lapse päevas neljaks tunniks teiste samaealistega sõbrustama ja õue müttama viia ja endale vaba aega lubada. Erala jutu järgi saidki niisugused pargid Norras alguse kogukonnapõhiste ettevõtmistena 1960ndatel, sest emad-isad vajasid endale aega. “Mulle see idee õudselt meeldib,” kinnitas Erala silmade särades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles