Rongavanemad võlgnevad lastele miljoneid

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Ainuüksi Pärnu kohtutäituri Rocki Alberti menetluses olevate elatisvõlgade kogusumma ulatub miljoni euroni. Pärnu piirkonnas tegutseb aga ühtekokku neli täiturit.

Rocki Alberti käest on alates 2001. aastast siiani läbi käinud 338 elatisvõla menetlust kogusummas 1,4 miljonit eurot. Kätte on sellest õnnestunud saada 340 000 eurot ja täitekulusid on võlgnikelt sisse kasseeritud üle 70 000 euro. Miljoni euro ulatuses püütakse laste elamiskuludeks mõeldud toetust vanematelt välja nõuda.

Kuigi Pärnu kohtutäiturid tegelevad ka teiste maakondade juhtumitega, sõnas Albert, et suur osa tema käes olevate menetluste võlglastest on seotud Pärnumaaga. Kuna inimesed on vabad liikuma nii riigi piires kui ka väljapoole, polegi pahatihti teada, kus inimene elab. “Isik, kes on võlgu, avaldab oma elukoha tõeseid andmeid kohtutäiturile küll kõige viimases järjekorras,” nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles