Pärnu rikkus väikefirma õigust linnaliine teenindada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tallinna halduskohus otsustas, et Pärnumaa ühistranspordikeskus on suvepealinna linnaliinide teenindajat otsides rikkunud kahe bussiga turismireise korraldava Rakvere väikefirma Mikk-Reisid õigusi.

Ühistranspordikeskus otsib ettevõtet, mis järgmise aasta algusest pärnakaid ja linna külalisi vähemalt 28 uue bussiga veaks. Üheksa ja pool aastat kestva lepingu hinnaks tõotab kujuneda ligikaudu 30 miljonit eurot, mis on bussiettevõtete jaoks igati soliidne summa.

Teades, et miljonijahil ettevõtjad võivad riigihanke tingimusi iga komakohta uurides vaidlustada, üritas ühistranspordikeskus hanketingimused koostada selliselt, et kõik oleks arusaadav. Edutult – koos tundmatuks jääva suurfirmaga ühispakkumist kavandava Mikk-Reiside juristid suutsid kohtunikku veenda selles, et väikefirma jaoks on konkursitingimused arusaamatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles