Pärnut külastas Prantsuse suursaadik

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse suursaadik Eestis Frédéric Billet.
Prantsuse suursaadik Eestis Frédéric Billet. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Täna külastas Pärnut Prantsuse suursaadik Eestis Frédéric Billet.

Suursaadik kohtus Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga ja käis Sütevaka humanitaargümnaasiumis.

Kohtumisel linnapeaga oli kõne all Prantsusmaa ja Eesti piirkondlike suhete arendamine eri valdkondades.

Suursaadik pidas väga oluliseks Pärnule antud suvepealinna tiitlit ja mainis, et prantslaste osa Eestit külastavate turistide hulgas on suurenenud. Kahetsusega märkis ta, et enamjaolt jäävad turistid ikka Tallinna. Mujale Eestisse jõuab prantslasi tema hinnangul vähe.

Prantsusmaal räägitakse Eestist seoses eurotsooniga liitumisega palju.

Suursaadik peab tähtsaks prantsuse keele oskust ning propageerib oma emakeele õpetamist Eestis. Prantsuse keel on inglise keele järel kasutuselt teine keel Euroopa Liidus.

Juttu oli ka käesoleval suvel rahvusvahelistel hansapäevadel viibinud La Rochelle'i linna delegatsioonist ning Pärnu ja La Rochelle'i vaheliste suhete arendamisest.

Pikemalt oli kõne all majandus ja tööhõive.

Kohtumiselt linnapeaga suundus suursaadik abikaasa Lydie Billet' ga Sütevaka humanitaargümnaasiumi, kus kohtutakse õpilaste ja õpetajatega.  Suursaadiku abikaasa, kes on Tallinna Prantsuse kultuurikeskuse asedirektor, tutvustab oma töövaldkonda ning keskuse tegemisi

Esimest korda väisas suursaadik Pärnut käesoleva aasta juulis. Suvel oli külastuse eesmärk puhkus.

Suvel olid Pärnus Prantsuse ajakirjanikudki. 2007. aastal korraldasid Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengid Prantsusmaal St Quentin-en-Yveline´i hotellinduse ja turismikorralduse koolis Eesti päeva.

Septembrist 2009 on Frédéric Billet erakorraline ja täievoliline suursaadik Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles