Algklassid lõid kaasa loodusviktoriinis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusviktoriin pakkus 3.-4. klassi õpilastele huvitavat mõttetööd.
Loodusviktoriin pakkus 3.-4. klassi õpilastele huvitavat mõttetööd. Foto: Inga Merisaar

Pärnu linna 3.-4. klasside loodusviktoriin tõi Pernova loodusmajja loodushuvilised lapsed.

"Viktoriiniks valmistudes pidid lapsed lugema ajakirja Loodusesõber, vaatama ETV saadet „Osoon“, tutvuma 2016. aasta looma, linnu, puu, taime ja mullaga," kirjeldas ettevõtmise üks korraldajaid Inga Merisaar.

Viktoriin koosnes Merisaare tutvustuse järgi kahest osast: esimeses tuli võistkondadel vastata slaidiküsimustele ja edasi lahendati  praktilisi ülesandeid, mis nõudsid võistlejatelt meeskonnatööd ja oskust leida infot eri allikatest, ka nutivahenditest.  

Viktoriini võitis Kuninga tänava põhikooli võistkond koosseisus Gerda Lõhmus, Siim Saarse, Kardo Remi Kaar ja Laur Saks, keda juhendasid Kaja Aadomaa, Katrin Kurvits, Ruth Vaga ja Tiiu Kiveste.

Teise koha saavutas Raeküla kool, mida esindasid Olavi Lumberg, Kristjan-Endrik Talts, Kaisa Kannus ja Agneta Kullamäe, võistkonda juhendas Kaja Lillipuu.

Kolmanda koha saavutas Mai kooli võistkond, kuhu kuulusid Oskar Kuningas, Markus Niiduste, Andri Hall ja Christin Anette Morin, neid juhendasid Merike Rahtma, Jane Pukk ja Ruth Vaiksaar.

Küsimused koostasid Merike Palginõmm keskkonnaametist, Kadri Kilusk Pernova loodusmajast, Urmas Lekk Eesti bioloogiaõpetajate ühingust ja Inga Merisaar Kuninga koolist.

Viktoriini korraldajad pidasid osalejaid meeles loodus- ja keskkonnahariduslike materjalidega, Pärnu linnavalitsus hoolitses magusa eest. Korraldajad tänavad kõiki õpilasi tubli osavõtmise ja õpetajaid laste eduka ettevalmistamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles