Tammsaare kool kutsus viiendikud seiklema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24. novembril 70. aastapäeva tähistanud Pärnu Tammsaare kool on ainuke venekeelset haridust andev õppeasutus Pärnumaal.
24. novembril 70. aastapäeva tähistanud Pärnu Tammsaare kool on ainuke venekeelset haridust andev õppeasutus Pärnumaal. Foto: Erakogu

Pärnu Tammsaare kool korraldas linnakoolide viiendate klasside õpilastele põneva haridusmängu „Seiklused inglise keelega“, kus oli osalejaid kaheksast koolist.

Esimese koha saavutas inglise keele jõukatsumises Vanalinna põhikooli võistkond, teise koha Kuninga tänava põhikool ja kolmas koht kuulus Sütevaka humanitaargümnaasiumi viiendikele.

Juba viiendat aastat mängu korraldanud Tammsaare kooli inglise keele õpetaja Tamara Gordina kirjelduse põhjal sarnaneb mäng formaadilt olümpiaadiga, sest sisaldab kuulamis-, lugemis-, grammatika- ja sõnavaraülesandeid, aga need on esitatud sellises vormis, et ülesannete täitmine muutub paeluvaks.

Viiendikud  pidid läbima kümme „jaama“, kus täitsid ülesandeid inglise keeles. „Lastel tuli dešifreerida salakirja, lahendada mõistatusi ja ristsõna, otsida infot internetist ja teha palju muudki,“ rääkis Gordina. Peale inglise keele oskuse oli oluline roll meeskonnatööl.

Koostöö oli märksõna mängu ettevalmistuselgi. Keelekümblusklassi seitsmendikud olid abiks osalejate vastuvõtmisel ja registreerimiselning “jaamades” vaatlejana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles