Spordipisikuga nakatus jääpurjetaja Rasmus Maalinn maadlusmatil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinna kelk muutus Rootsis täiskasvanute MMil hasartse konkurendi süül risuhunnikuks.
Rasmus Maalinna kelk muutus Rootsis täiskasvanute MMil hasartse konkurendi süül risuhunnikuks. Foto: Joel Kukk

Läinud nädalal DN-klassi jääpurjetamises juunioride maailmameistri tiitli võitnud Rasmus Maalinn sai spordinakkuse juba pisikese poisina isa Aarne käe all maadlust treenides.

“Need kolm aastat, kui väga pisikese poisina maadlustrennis käisin, olid üpris karmid, neist on hiljem koolis õppides ja purjetades väga palju kasu tõusnud,” kõneles Vanalinna põhikooli üheksandas klassis õppiv 16aastane jääpurjetaja. “Maadlus on mehine spordiala, mis annab oskusi, kuidas valu taluda, aitab emotsioone vaos hoida ja kaotusi alla neelata. Olen kaheksa klassi puhtalt viitega lõpetanud ja eesmärk on viimanegi aasta puhaste paberitega maha saada. Mul on laual kutse jätkata kooliteed kodulinnas Sütevaka humanitaargümnaasiumis, aga rohkem tõmbab Audentese spordikooli, kui seal purjetamine õppekavasse võetakse.”

2014. aastal võitsite Ice Optimist klassis noorte maailmameistri tiitli. Kas toonane võit tuli niisama ülekaalukalt kui äsja Võrtsjärvel teenitud juunioride kuldmedal?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles