Jõulumäe kunstlumel plaanitakse suusatada veel terve kuu

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Lörtsistele sadudele järgnes mitu külma ööd ja päikselist päeva. Pühapäevasuusatajad otsisid taas lumelauad välja, rääkimata võistlejaist, keda peletab kunstlumelt alles rannailm.

Kevade võim ja inimese vägi on ilmekalt vaadata nii Raeküla suusaradadel kui Jõulumäel. Raekülas on veejaama pool, kuhu päike peale ei käi, täistalv. Üsna hiljuti oli seal rada roobiga uisustiili jaoks kõpitsetud (tõsi, keegi ka auto läbivust katsetanud). Merepoolne rajaosa aga päeval sulab ja öösel jäätub, seal on nii oksakesi, koerajunne kui mulda. Kui lund peale ei tule, ei tee seda nauditavaks ussi- ega püssirohi, hooldusest rääkimata. Paadunud suusahullu force major mõistagi ei peata.

Jõulumäel on metsaalune looduslikust lumest paljas (paljudel on kahju tänavugi lühikeseks ajaks sõidukõlblikuks töödeldud legendaarsest kümnekilomeetrisest rajast), aga tehislumest 3,75 kilomeetrit pikal ringil kihab elu. Ja kui ilmataat lubab, veel pikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles