Kihnu muuseumi fotovõistluse võitis räimepuhastaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kihnu muuseumi korraldatatud esimesele fotovõistlusele “Kihnu aastaring 2010” laekus üle 600 töö, mille hulgast þürii eesotsas fotograaf Olev Mihkelmaaga valis peaauhinna vääriliseks Janno Vesiku pildi “Talvõks paassõ”, millel on räimi puhastav Kihnu naine.

Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav rääkis, et keerulise valiku tegemiseks jagas þürii võistlusfotod nelja aastaaja ja neile iseloomulike tegevuste järgi ning peaauhinna pälvinud pilt hakkas silma kujutatu ehedusega.

Kategooriati jagunesid võitjad ja nende tööd järgmiselt: Silvia Soide foto “Tegevus” kalasaagiga naasjast, Karl Suti “Elukeskkond” majakast pildistatud saare ninast, Maria Michelsoni “Üksikobjekt” Kihnule omaste kosklapuuridega, Hedy Põlluste “Inimene” metsa all mõtlikult astuvast eakast naisest. Äramärgitud töid oli igas kategoorias ja mitmelt autorilt.

Kõik võistlusfotod jäävad Kihnu muuseumi kogusse koos seletustega oma autori ja kujutatu kohta. Võitnud töödest koostatud näitust näeb nii kohapeal kui hiljem Kihnu valla asutustes. Ületulevaks, 2012. aastaks plaanib muuseum 12 fotost koostada esimese Kihnu kalendri.

“Tunneme muret, kuidas jäädvustada Kihnu elu, ja sellepärast kuulutasimegi välja fotovõistluse,” mainis Maie Aav. “Mõtte käisime välja läinud aastal naivist Jaan Oadi 100. sünniaastapäeval, meenutades Oadi ütlemist, et kui tal olnuks fotoaparaat, poleks ta maalima hakanud. Nüüd on fotoaparaat paljudel ja võistluse tulemus oli suurepärane ning pildistajate hulgas mitmekülgsete huvidega inimesed.”

Võistlusfotosid saab vaadata Kihnu valla kodulehelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles