Endlas on täna ajalooklubi HPC jõuluball

Madis Somelar
, ajalooklubi HPC president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bänd Cheers.
Bänd Cheers. Foto: Erakogu

Täna õhtul toimub Pärnu Endla sammassaalis ajalooklubi HPC (History Prosperity Club) üheksas jõuluball, kuhu on oodatud kõik noored põhikooli õpilastest üliõpilasteni.

Et tegu on Eesti noori ühendava ajalooklubi korraldatava üritusega, on ball omapärane ja kannab endas kogu ajalooklubi vaimu.

Tavapäraselt algab ball külaliste saabumisega kell 19 ja kogunemine kestab veidi üle poole tunni. Avakõnele järgneb vene helilooja Dmitri Šostakovitši loomingul põhinev avavalss, mille esitamine on samuti saanud iga-aastaseks traditsiooniks. Kuuendat aastat on dirigent Rein Vendla, kelle juhendamisel mängib Pärnu noorte puhkpilliorkester.

Peale orkestri esinevad ballil mitu Pärnu noortebändi ja noored lauljad. Osa tänaõhtustest esinejatest tutvustab end ise.

Kalle Pilli: "Meie jutt on selline, et Nuumen on trendikas bänd, mille kontserdilt ei tohi puududa. Sealsed liikmed Cathy, Linda, Kakuke Kalle, Jakob JaakoBoost, MacGyver ja Martti N. on vähemalt sportlikud. Nende looming on tugevalt mõjutatud indoneesia muusikast. Nad naasid väga edukalt Poola turneelt. Miks mitte tulla kuulama!"

Ken Kaljulaid: “Oleme Pärnu bänd nimega Saphail". Liikmeid on viis: Martin Laine (laulja), Ken Kaljulaid (kitarrist), Kenari Kaljulaid (kitarrist), Randy Villmann (basskitarrist) ja Erkki Sillandi (trummar). Muusikat oleme teinud natuke rohkem kui aasta. Bänd sai alguse meist kolmest: Ken, Erkki ja Randy, hiljem lisandus teine kitarrist ja paar kuud tagasi saime ka laulja. Viljeleme rokkmuusikat, enamasti karmimas toonis, kuid teeme ka rahulikumat, n-ö slow rock’i. Laule on juba üpris palju ja neid tuleb üha juurde, need ootavad jõudmist kuulajateni.”

Rimmo Raudsepp: “Cheers on viieliikmeline bänd, kes on koos muusikat teinud veidi üle aasta. Teeme muusikat loung’ist rokini. Bändi liikmed on trummar Rauno Paju, basskitarrist Reimo Priidik, klaveril mängib Margus Martmaa, keda asendab Jaan Marten Pukk, kitarril saadab Rimmo Raudsepp ning laulab ja flööti mängib Kristiina Seim. Tahame tänada kogu bändiga meie juhendajat Margus Martmaad, kelleta bändi ei oleks.

Lisann Aljaste (Pärnu Koidula gümnaasiumi 8. klass): “Minu jaoks on ajalooklubi jõuluball väga tähtis üritus, sest mulle anti võimalus seal esineda ning natukene kaasa aidata ka korraldamise poole pealt. Olen juba praegu üpriski ootusärevil, kuidas meie bändil esinemine läheb. Bändis olen mina laulja, vahel mängin mõnd pilli. Mind saadavad kitarril Martin Lõbu, basskitarril Julius Koppel, klaveril Reeli Jantson ning trummidel Kristjan Mägi. Meil on plaanis teha kolm tempokamat lugu, millest ühes mängin flööti ning lauljaks on Elis Valgu, kellega me nii-öelda jagame bändi.

Meie bänd on moodustunud Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna noortest, kellega teeme eri stiili lugusid ja esitame neid iga kooliveerandi lõpul. Oleme esinenud näiteks Pärnu Keskuses, raekojas, Endla kohvikus. Selle õppeaasta alguses käisime esinemas neljas koolis.

Ka minu vend Mirko Aljaste aitas meid jõuluballiga. Ta õpetas meile viini valssi, mida ballil tantsitakse. Keegi meist ei osanud arvata, et pealtnäha lihtsa tantsusammu selgeks saamine ei olegi nii lihtne. Korraks tundsime end nagu väikesed lapsed, kes ei saa paari keerutusega hakkama. See-eest oli meil väga lõbus ning ballil tantsime kindlasti.”

Petra Prints (Pärnu Koidula gümnaasiumi 8. klass): “Selle aasta ball on minu kolmas. Ajalooklubi jõuluball on saanud väga tähtsaks sündmuseks mu elus. Periood enne balli on tohutult põnev ja ärev. Tuleb leida kleit, kingad ja mõelda soengule ning kõik koos tüdrukutega kleite otsida on väga lõbus. Arvan, et enamiku tüdrukute unistus on panna selga tõeline ballikleit. Tean omast kogemusest, kui lahe on end kord aastas printsessina tunda.

Loomulikult tuleb mõttesse kaaslase leidmine. Ka see on olnud omamoodi ärev, kuid tore on minna ballile mõnusa sõbraga ja veeta aega heas seltskonnas. Selle kolme aasta jooksul olen aidanud balli organiseerida nii palju kui võimalik. Minu jaoks koosnebki ball nagu kahest osast: organiseerimine ja siis ball. Neli nädalat enne balli on kiire, kuid see tasub end ära. Balli organiseerimise käigus olen kindlasti palju õppinud, saanud palju kogemusi. Sel aastal olen kõige rohkem  kaasa aidanud. Kindlasti oli väga hea kogemus esineda klasside ees ja tutvustada jõuluballi. Sain veel ühe hea esinemiskogemuse.

Teine väga tore osa selle aasta ballist on olnud tantsutunnid. Kuigi see ei olnud nii lihtne, kui arvasin, aga selle eest väga lõbus. Oskan nüüd viini valssi tantsida ja loodan, et ballil tantsime kõik koos väga hästi.

Olen nautinud iga hetke organiseerimisest ning mõnes mõttes on kurb, et see hakkab läbi saama, kuid olen ootusärevil. Juba balli õhkkond on väga mõnus ja kõik muu selle juures - esinejad, tantsimine, mõnus seltskond teeb kõik veel nauditavamaks.

Kindlasti tuleb meeldejääv õhtu. Soovitan kõigil noortel osa võtta, sest jõuluball on midagi väga armsat, südamlikku, kaasahaaravat, omapärast, õpetlikku ja pidulikku."
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles