Sõudjad, aga mitte ainult

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Reet Palm ja noortemeister Joosep Laos.
Treener Reet Palm ja noortemeister Joosep Laos. Foto: Erakogu

Pärnu linna 2010. aasta parimate sportlaste nimistus domineerivad taas sõudjad, kuid esindatud on ka kergejõustik, purjetamine ja jalgpall.

Meestest kuulub parima tiitel Allar Rajale (SK Pärnu Kalev, treener Matti Killing), kes tuli koos viljandlase Kaspar Taimsooga sõudmise EM-regatil kahepaadil hõbedale.

Kui maakonnas edestas Rajat suusamees Andrus Veerpalu ja üleriigilises arvestuses jäid Raja-Taimsoo alla võrk- ning jalgpallikoondisele, siis Pärnus tema saavutustele (EM-hõbedale lisaks 8. koht MMil ja kolmas koht nii MK avaetapil kui kokkuvõttes) vastast polnud.

Naistestki rändas Pärnu parima nimetus sõudjate leeri ja taas erilise konkurentsita. Kaisa Pajusalu (SK Pärnu Kalev, treener Ulvi Lutoškin) selle aasta aktivasse jäi hõbemedal U23 vanuseklassi MM-võistlustelt ja vähemalt niisama hinnatav 6. koht Euroopa meistrivõistlustelt.

Noormeeste parimaks tunnistati Joosep Laos (SK Pärnu Kalev, treener Reet Palm), sõudmise U18 MM-võistluste 12. mees ühepaadil ja viiekordne Eesti noortemeister.

Neidude parima tiitel kuulub kergejõustiklasele Laura-Maria Ojale (Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi, treener Eva Kuningas). Oja noppis tõketega ja ilma lühijooksudes hulgaliselt võite Eesti noorte talvistel ja suvistel meistrivõistlustel ning võttis kõige krooniks 100 meetri jooksu hõbemedali Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel.

Võistkondade arvestuses on Pärnu linna 2010. aasta parimad 470-klassi paadil purjetavad õed Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru, treener Viktor Umb), Euroopa meistrivõistluste seitsmes ja MK-võistluste 36. paatkond.

Eraldi valiti välja parim sportmängude võistkond ja selleks osutus tänavu nii Eesti meistri- kui karikavõistlused võitnud Pärnu jalgpalliklubi vutinaiskond (treener Jüri Saar).

Pärnu aasta treeneri au kuulub nii Rajat-Taimsood treenivale kui Eesti kaheksapaadi projekti vedavale Matti Killingule (SK Pärnu Kalev).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles