Pärivere klubi avati 30 aastat tagasi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärivere klubi.
Pärivere klubi. Foto: Henn Soodla

Are vallakeskus asub omaaegses Pärivere kontoris-klubis, mis avati 28. detsembril 1980, seda tähtpäeva märgib vald täna õhtul tunnustuspeoga.

Are vald tähistab üritusega ühtlasi omavalitsuse moodustamise 18. aastapäeva ja tunnustab valla aukodanikke.

Vallavolikogu otsusega pälvivad tänavu Are valla kõrgeima tunnustuse – vapimärgi kauaaegne lasteaiaõpetaja Virve Lusik ja pikaaegne ning tunnustatud masinamees Vladimir Kalden. Mõlemad kantakse valla aukodanike raamatusse.

Praeguse vallakeskuse projekteeris arhitekt Ell Väärtnõu ja punastest tellistest omapärase arhitektuuriga hoone ehitas Pärnu kolhoosidevaheline ehituskontor. Väärtarhitektuuri uurijate arvates vajab hoone säilitamist ja renoveerimist, kasutamist ja eksponeerimist kui 20. sajandi arhitektuuripärand. Pärnus korraldatud esitlusel tõid arhitektuuriuurijad Are vallakeskuse esile kui okupatsiooniaastate Pärnumaa ühe tippehitise praeguse villa Andropoffi järel.

“Oleme oma palee sünnipäevaks seestpoolt suutnud päris heasse korda ja hubaseks renoveerida, majas on palju tegutsemisvõimalusi igas eas inimestele,” märkis Are vallavanem Jaanus Männik.

Peokõnede kuulamise järel esinevad klubisaalis (mahutab 300 inimest) kohalikud ja külalistaidlejad, fuajees saab vaadata ajaloolist fotonäitust. Küllap on lugeda sellestki, kuidas Pärivere klubist tehti 24. juunil 1981 Soome-Eesti raadio otsesaadet-ühiskontserti “Helisild-Sävelsilta”, kus peaesineja oli Eesti Raadio kontserdiorkester Peeter Sauli juhatusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles