Motomehed võitsid Vilaskis kümme poodiumikohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krossiässad sööstavad rajale.
Krossiässad sööstavad rajale. Foto: Rauno Kais

Mootorratturite kestuskrossi Eesti lahtiste meistrivõistluste esimesel etapil Valgamaal Vilaski rajal teenisid Pärnumaa sportlased kolm esimese, neli teise ja kolm kolmanda koha auhinda. Kõigis masinaklassides kokku kihutas 166 võidusõitjat Eestist, Lätist ja Soomest.

Kaherattaliste tsiklite kahe tunni sõidus oli absoluutarvestuses kiireim Aigar Leok Sõmerpalu motoklubist, talle järgnesid klubikaaslased Jan Jakobson ja Martin Leok.

Klassis E1 teenis etapivõidu Jan Jakobson ja Pärnu parimana tuli Jens Udras neljandale kohale. E3 klassis võitis esimese auhinna Elari Talu Sõmerpalust, Paikuse motomehed Tõnu Kallast ja Jarmo Lehiste lõpetasid sõidu vastavalt teisel ja viiendal positsioonil. 

Üle 40aastaste seenioride arvestuses tuli võitjaks Reio Engman Lääne klubist, teise koha vääriliselt kihutas kannatuste rajal Paikuse klubi eestvedaja Toivo Nikopensius ja kolmas oli Toivo Nõgel Pärnu motoklubist. Nikopensiuse klubikaaslastest said Aivo Rabbi neljanda ja Vesa Lindholm viienda tulemuse.

Kümme aastat eakamate krossisõitjate konkurentsis pani oma paremuse maksma Pärnu motoklubi teenekaim võidusõitja Jüri Makarov, kannul põhjanaaber Antti Rannikko ja Tõnu Lill Yamamoto klubist. Üheksanda koha sai Stingray Extreme klubi esindav pärnaks Jaanus Nuut.

Harrastajate B-klassis tuli esimeseks Carl Mattias Räägel (MX Racing Team), Pärnu meestest teenis kolmanda koha karika Siim Rotmeister ja Rando Pullerile kuulus kaheksas koht. C-klassis olid kolm kiireimat Rando Ilves (K&K), Aimar Platais (Tihemetsa MK) ja Hannes Hansman (MX Racing Team). Pärnu klubi sõitjatest oli parim seitsmenda koha saanud Jorma Arukase.

Juunioride 85 ccm masinaklassis tuli pärnakas Oliver Leppik neljandaks ja kahe naise duellis edestas Johanna Saareke (Pärnu MK) Kris Jalast (Sõmerpalu MK).

Endurotsiklitel kihutanud meestest mahtusid pjedestaalile Martin Leok, Toomas Triisa (RedMoto Racing) ja Veiko Rääts (Sõmerpalu MK). Paikuse motoklubi värvides kihutanud sportlastest olid Endrik Raal seitsmes ja Jüri Koger kaheksas.

Neljarattaliste tsiklite poolteist tundi kestnud sõidus haaras tunamullune Eesti meister Kaspar Kangur Paikuse klubist poolel võistlusmaal liidrikoha ja lõpetas quadracer`ite eliitklassis esimesega. Meie mehe järel tuiskasid finišisse Martin Filatov ja Argo Abel Kagu motoklubist. Pärnu parimana teenis Sander Lakiza Vilaski etapil kaheksanda koha punktid.

Harrastajate arvestuses võitis esikoha Janek Vernik (Motobox Racing Team), madalamad poodimikohad kuulusid Rainer Palule ja Marek Soosaarele Pärnu motoklubist ning Indrek Pukk oli kuues.

Kestuskrossi Eesti meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 17. aprillil Pärnumaal Potsepa liivakarjääris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles