Kristina Papsejeva: Palgalõhe kui lubamatu luksus

Kristina Papsejeva
, võrdsete võimaluste eest võitleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal toimub kampaania “Tilliga ja tillita”, mille raames pakutakse söögikohtades üle Eesti tilliga ja tillita sööke eri hinnaga. Tilliga eine on 28,3 protsenti kallim samasugusest einest ilma tillita. Kampaaniaga on ühinenud nii mõnigi Pärnu söögikoht.
Sel nädalal toimub kampaania “Tilliga ja tillita”, mille raames pakutakse söögikohtades üle Eesti tilliga ja tillita sööke eri hinnaga. Tilliga eine on 28,3 protsenti kallim samasugusest einest ilma tillita. Kampaaniaga on ühinenud nii mõnigi Pärnu söögikoht. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eile, 13. aprillil oli Eestis võrdse palga päev, mil taaskord keskenduti soolisele palgalõhele. Eesti naine peab tegema 104 tööpäeva mehest rohkem, et teenida Eesti mehega sama aastapalk. Tundub uskumatu, kuidas me ikka peame tõestama, et palgalõhe on olemas ja see on kahjulik nii naistele kui meestele. Kui kaua veel?

Ükskõiksuse sein

Praxise 2011. aastal avaldatud uuringu “Sooline palgalõhe Eestis” tulemused näitasid, et Eestis elav naine on eriti alamakstud just fertiilses eas ehk vanuses, millesse tõenäoliselt jääb laste sünd ja lastega seonduvad kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles