Ilm pöörab taas külmemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine loodus
Lumine loodus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Uue aasta esimese nädala keskel pöörab ilm külmemaks, kuid nädalalõpp toob jälle tuisu ja kohati soojema õhutemperatuuri.

Homme määrab ilma Põhja-Venemaale taandunud tsükloni edelaserv, lubab EMHI nädalaprognoos. Siin-seal sajab kerget lund ja külma on 12-17 kraadi, saarte rannikul vähem.

Teisipäeval liigub Grööni merel tekkinud tsüklon kagu poole, selle idaserv ulatub Läänemerele, kus võib tekkida osatsüklon. Meil on tsükloni idaservas päeval oodata vähest lund peamiselt saartel ja läänerannikul.

Külma tuleb teisipäeva öösel 15-22, päeval 6-13 kraadi, Kirde-Eestis kuni 17. Saartel on külma vähem.

Kolmapäeval on Eesti kohal nõrgenev madalrõhulohk, kuid neljapäeval võib Venemaal tugevneda kõrgrõhuala ja selle lääneserv ulatub Eestini. Kui kolmapäeval on külma 12-17 kraadi, siis neljapäeval langeb õhutemperatuur -15...-22-ni, saartel püsib -10 kraadi lähedal.

Reedel liigub Läänemerele tõenäoliselt Põhjamere kohal tekkiv tsüklon. Päeval algab lääne poolt lumesadu ja tuisk tugevneva kagutuulega. Öö on külm, päeval õhutemperatuur tõuseb saarte rannikul nullilähedaseks, mandril püsib -4...-9 kraadi juures.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles