Sea-TV alustas pildi edastamist ka Lääne-Virumaalt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söödaplatsidel käivad einestamas eelkõige notsud, mistõttu metsakaamerad on ristitud Sea-TVks. Veebi vahendusel on otsepilti loomade tegutsemisest jälginud miljonid inimesed.
Söödaplatsidel käivad einestamas eelkõige notsud, mistõttu metsakaamerad on ristitud Sea-TVks. Veebi vahendusel on otsepilti loomade tegutsemisest jälginud miljonid inimesed. Foto: www.looduskalender.ee

Sea-TV on internetis loodusportaali looduskalender.ee aadressil veebikaamera, mis viib otsepildis sigade toiduplatsile.

Kui sigade söödaplatsilt Tartumaalt Ilmatsalust hakati loomade tegemisi reaalajas veebikaamera vahendusel edastama juba enne jõule, siis 30. detsembrist saab aimu ka metssigade tegemistest Lääne-Virumaal.

Lääne-Viru metsakaamera näitab “otsepilti” paigast, kus juba viisteist aastat ei ole loomadele jahti peetud ning seetõttu tunnevad nad end söödaplatsil üsna vabalt ja häirimatult. Kõige parem aeg sigade jälgimiseks on valgustatud platsidel õhtuti kella kuue-seitsme paiku.

Mida krõbedamaks lähevad ilmad, seda rohkem on loomadel söödaplatsile asja.

Lisaks mestssigadele käib aga söödaplatsidel ka teisi loomi, näiteks rebaseid, kährikuid ,kitsi ja põtru.

Eelmisel talvel jälgis metsakaamerate vahendusel sigade toimetamisi vähemalt 60 000 inimest päevas, kokku enam kui 190 riigist.

Eelmisel hooajal edastas “telepilti” samuti kaks kaamerat, üks Tartu- ja teine Lääne-Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles