Sindi linnavolikogu ütles Pärnule ootamatu ei

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi.
Sindi. Foto: Marko Šorin

Sindi linnavolikogu otsustas teha Paikuse, Tori, Sauga ja Are vallavolikogule ettepaneku alustada läbirääkimisi haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks ega nõustunud Pärnu linnavolikogu sellekohase ettepanekuga. Volikogu 15 liikmest oli istungil 14.

Varem avalikustatud volikogu otsuse eelnõus oli kirjas nõustumine Pärnu linnavolikogu ettepanekuga pidada halduspiiride muutmise läbirääkimisi vastavalt 18. veebruaril Pärnu raekojas sõnastatud ja 13 maapiirkonna omavalitsusele tehtud ettepanekule, mille tegijad lähtusid Suur-Pärnu moodustamise mõttest.

Sindi linnavolikogu esimees Toomas Asi ütles, et Pärnuga ühinemisläbirääkimiste poolt oli viis ja vastu üheksa rahvaesindajat. Volinike arvates ei ole Sindil Pärnuga midagi ühist, isegi piiri mitte, rääkimata ühistest teemadest.

Seepärast võeti istungi päevakorda mõnelegi ootamatult küsimus teha ettepanek Paikuse, Tori, Sauga ja Are vallavolikogule ühinemisläbirääkimiste alustamiseks. Selle poolt oli 13 ja vastu üks volikogu liige.

Nüüd läheb põnevaks, sest Sindi ettepaneku saajatest on Tori ja Are vallavolikogu teatanud Pärnule oma jah-sõnast nagu ka Audru vallavolikogu ning neile on EASi kaudu taotletud ühinemisnõustamise eksperdid Georg Sootla ja Kersten Kattai – nii teatab haldusreformi uusim infokiri rahandusministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles