Päeva pilt

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Lääne kaitseringkonna kaitseväelased ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmed rivistusid eile hommikul Pärnus Alevi kalmistul Vabadussõja mälestussamba juurde, et linna esindajatega meenutada 91 aasta möödumist relvarahu sõlmimisest. Päevakohase teenistuse pidas EELK Pärnu praostkonna praost Enn Auksmann.

Vabadussõja relvarahu hakkas Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel kehtima 3. jaanuaril 1920 kell 10.30 ja sel kuupäeval on läbi aegade meenutatud Vabadussõjas langenud ligi 6500 võitlejat.

Rahulepingu sõlmisid pooled umbes kuu aega hiljem, 1920. aasta küünlapäeval, 2. veebruaril Tartus. Nii 3. jaanuar kui 2. veebruar on Eestis riiklikud tähtpäevad, kui ameti- ja erahoonetel lehvivad riigilipud.

Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus asetasid tavakohaselt Vabadussõja mälestussamba jalamile pärja kaitseväelased ning Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel ja aseesimees Jüri Kask, kes ütlesid päevakohased sõnad.

Lillede panekuga avaldasid Eestile rahu toonutele austust ka linnakodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles