Veebipõhine lõbus õppimine teenis tunnustuse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli õpilased olid hariduse infetehnoloogia sihtasutuse HITSA korraldatud õpilaskonkursil "Maailmariik Eesti" edukad.
Vanalinna kooli õpilased olid hariduse infetehnoloogia sihtasutuse HITSA korraldatud õpilaskonkursil "Maailmariik Eesti" edukad. Foto: Marje Vaan

Hariduse infetehnoloogia sihtasutuse HITSA korraldatud õpilaskonkursil "Maailmariik Eesti" saavutas Pärnu Vanalinna põhikooli 5.a klassi kaks tööd tunnustuse finaalüritusel.

Digitaalsete õppematerjalide loomise 4.–6. klassi kategoorias saavutasid Lisbeth Männiste, Karoliina Liitmaa, Sharon Jacqueline Nielsen, Andra Umalas ja Cristin Tamm veebipõhise ülesandekogumikuga "Õppimine lõbusaks" riigis esikoha.

Videofilmide valmistamise 4.–6. klassi kategoorias võistelnud Frida Aless Bergmann, Liis Lumisalu, Liidia Vessmann, Anders Karu ja Kerdo Kivistik kutsuti finaalüritusel lavale, et tunnustada nende käe all valminud õpetlikku videofilmi "Kunstihull Pärnus" eripreemiaga.

„Õpilastel tuli valmistada oma töö teemal veel plakat, tööd finaalüritusel žüriiliikmetele tutvustada ja žürii küsimustele vastata,“ kirjeldas Vanalinna kooli huvijuht Marje Vaan.

Lapsi juhendas klassijuhataja Kriste Talving, kelle sõnul panustasid mõlemad meeskonnad konkursitöösse suurel hulgal aega ja energiat ning valminud tööd on neile olulise emotsionaalse tähtsusega. „Laste jaoks oli võit juba see, kui nad kolme parema töö hulgas lavale kutsuti,“ rääkis ta. „Kui nende loodu tunnistati esikoha vääriliseks, võttis see kõigi asjaosaliste käed värisema ja lasteni jõudis teadmine, et nad on hakkama saanud millegi suure ja olulisega.“

Vaid mõni päev pärast finaalüritust on huvijuhi ütlust mööda meeskondadel välja mõeldud juba uued konkursitööd järgmiseks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles