Heli Künnapas: Munad ühes korvis

Heli Künnapas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Künnapas
Heli Künnapas Foto: PP

Kirjanikuna mööda Eestimaad raamatukogudes tuuritades pean ikka “riigiisade” eest rääkima. Kohtumisele tulnud lugejatel on eeltöö enamasti hästi tehtud ja nii teatakse, et Vabaerakonna kaudu poliitikaski osalen. Nii pean viimase aasta jooksul raamatutest rääkima minnes tihti hoopis pikemalt pagulaste ja haldusreformi teemal peatuma, sest eriti maapiirkondades on need eestlaste jaoks jätkuvalt aktuaalsed teemad.

Miks ei peakski? Kummastki teemast pole meil väga palju fakte ega selget arusaamist, ometi võivad mõlemast tingitud olukorrad igaühe koduuksest sisse sadada.

Haldusreformi eelnõu on lõpuks riigikogu suures saalis arutamiseks. Kohalikud volikogud on liitumise teemat mõelnud-arutanud-planeerinud juba hulga kauem. Nii olemegi hämmastavas olukorras, kus kõik räägivad kõigiga läbi, kõik jooksevad kusagile, et mitte rongist maha jääda, aga keegi ei tea täpselt, mis alustel see kõik toimub. Ei saagi teada, sest aluseid ehk haldusreformi seadust alles töötatakse välja. Ainuüksi Vabaerakonna liikmed tegid selle seaduse eelnõule üle 50 muudatusettepaneku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles