Mai kooli õpetajad lõpetasid Lätis Erasmus+ projekti

, Erasmus+ projekti koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli õpetajad külastasid Vaivara kooli tunde.
Mai kooli õpetajad külastasid Vaivara kooli tunde. Foto: Erakogu

Pärnu Mai kooli õpetajad olid Riias Pardaugava koolis ja Jurmala põhikoolis Erasmus+ projekti „Loodusteaduste õpetamise eri metoodikate uurimine tõstmaks õpilaste motivatsiooni ja teaduslikku kirjaoskust“ lõpetamisel.

Projektikülalised olid Maltalt, Sloveeniast, Hispaaniast, Ungarist ja Eestist. Pärnu Mai koolist olid Läti projektikohtumisele kaasatud õpetajad Merle Õige, Jana Trink, Merle Mänd ja projekti koordinaator Kaja Tammetalu.  

Seekordsel projektikohtumisel külastati Riia Pardaugava kooli ja Vaivara erivajadustega õpilaste kooli.  

Läti projektikohtumise avas Riia haridusosakonna juhataja Guntis Helmanis, kes tutvustas külalistele põhjalikult  Läti haridus-, kultuuri- ja spordielu.

Esimese projektipäeva veetsime Riia Pardaugava koolis. Võimas oli õpilaste kontsert, mis oli väga põhjalikult ette valmistatud. Saime osaleda töötubades, mida korraldas Läti keemia-füüsika teadusteater Laboratoorim. Teadusteater teeb õpiastele huvitavaid praktilisi õppetunde. Töötajad on oma ala professionaalid: keemiamagister ja paljude õppematerjalide autor Martinõš Gultis ning sõuprogrammide juht Vldislav Šavlovski.

Meeldejääv oli külaskäik Läti ülikooli loodusteaduste osakonda, kus õpetajad said tutvuda innovaatilise õppehoone laboratooriumidega ja osaleda keemia õpitoas.

Teisel projektipäeval külastasime Riia meditsiiniajaloo muuseumi. Kolmandal projektipäeval olime külalised Jurmala erivajadustega õpilaste koolis. Tervitussõnad ütles Jurmala linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Imants Vasmanis. Kooli entusiastlik direktor tutvustas koolimaja, õpilased olid korraldanud laada. Võis osta laste valmistatud küpsetisi, maiustusi ja meeneid.

Suure töö on ära teinud Läti ülikool õpetajate abistamiseks. 35 eksperdi kaasamisel on õpetajatele valmistatud õppematerjalid (töölehed, mängud, videod, digitaalsed õppematerjalid) loodusainetes: keemias, füüsikas, matemaatikas. Kõiki õppematerjale  katsetati pilootkoolides. Nüüd võivad valmis õppematerjale kasutada kõik loodusainete õpetajad.

Külastasime ka Kemeri rahvusparki.

Kolme projektipäeva jooksul pidid kõik osalevad riigid esitama oma praktilise kodutöö. Tegime läbi tööülesanded hüpertooniliste, hüpotooniliste ja isotooniliste  lahustega, õppisime tundma loomi, taimi, uurisime villa struktuuri. Mai koolist olid praktilise õppetunni „Süsivesikud elusolendites ja toidus“ ette valmistanud bioloogiaõpetaja Merle Õige ja inglise keele õpetaja Jana Trink. Eesti õpetajate emotsionaalne etteaste võitis kõigi projektikülaliste südame.

Kõik need kolm projektipäevad olid toredad ja meeldejäävad. Kodus toimetavad kõik riigid edasi projekti kokkuvõtete tegemisega. Koordinaatorriigil Maltal on kavas videokonverents, Mai kool võtab projektitulemused kokku seminaril 7. juunil. Seminarile on kaastaud Tartu ülikooli õppejõud ja seminari aitab korraldada Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles