Galerii: ümbersündinud Pärnu viis vollefinaali seitsmenda mänguni

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna võis selguda Eesti võrkpallimeister, aga tiitlikaitsja Pärnu Võrkpalliklubi suutis Audentese spordihallis võita Tallinna Selverit geimidega 3:1. Seeria seis on nüüd 3:3 ja kuldmedalist selgub pühapäeval Pärnus. Vaata kohtumise statistikat.

4. geim: Pärnu alustas paremini ja läks juhtima 13:7. Teise tehnilise vaheaja eel olid Pärnu edunumbrid 16:10, aga Selver suutis vahe vähendada vaid kahe punktini 20:22. Pärnu suutis siiski edu hoida ja Selveri liidri Lincoln Williamsi ebaõnnestunud serv vormistas geimi lõppseisuks 25:21 Pärnule.

3. geim: Pärnu haarab taas eduseisu ja võidab kolmanda geimi. Selver läks tänu Williamsi servidele 9:8 juhtima, aga õige pea suutis Pärnu taas ette minna. Teiseks tehniliseks vaheajaks juhiti 16:14, siis 22:18 ja geimivõit tuli numbritega 25:20.

2. geim: Pärnu läks ette 8:5 ja 13:8, aga esimest korda tänase mängu jooksul suutis Selver pisutki ennast käima saada ja vahe vähendati kiirelt kahe punktini. Suvepeanlinlased käristasid vahe taas viie punktini 18:13, aga seni suurepäraselt tegutsenud Leppiku löögid jäid mitu korda järjest Selveri blokki kinni ning võõrustajad asusid omakorda 21:20 ette. Geimi lõpus oligi Selver kindlam ja seega 28:26 võit neile. Kogu mängu seis 1:1.

1. geim: Pärnu võidab esimese geimi koguni 25:12 ja läheb kohtumist juhtima. Vigastusega hädas olnud Taavet Leppik usaldati algkoosseisu ja ta tõi Pärnu viiest esimesest punktist kolm. Pärnu läks kiirelt ette 14:5, 17:8 ja isegi 22:9 - külalised olid kindlus ise.

Enne mängu: Hetkel juhib Selver nelja võiduni peetavat seeriat mängudega 3:2 ning seega kui nad täna võidavad, on meistritiitel nende.

Selver jäi seerias 0:2 kaotusseisu, ent on seejärel võitnud kolm mängu järjest tulemusega 3:0. Võiduga jõuaks Selver omapärase tähiseni, sest viimati tuldi Eesti finaalseerias 0:2 kaotusseisust meistriks 1995. aastal, kui sellega sai hakkama Rakvere Rivaal. Ka toona olid kannatajaks pärnakad, kes mängisid nüüdseks pankrotti läinud ehitusfirma Jarti nime all. Tõsi toona peeti finaalseeria kolme võiduni.

Pärnu mängu segavad vigastused. Finaalseeria eel said vigastada Tamar Nassar ning Kardo Kõresaar. Seeria kestel liitus nendega Taavet Leppik, mistõttu oli peatreener Avo Keelel viimastes mängudes kasutada vaid paar vahetusmeest. Kõresaar käis eelmises kohtumises väljakul episoodiliselt, ent täna peaks saama juba rohkem mängida. Leppik saab täna ilmselt aidata vaid tagaliinis ja Nassari jaoks on hooaeg lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles