Motoklubi krossitüdrukud käivad rajal adrenaliini jahtimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme kuud on möödas, kui Birgit Lippmaa põlve sidemed võistlusel juhtunud õnnetuses rebenesid, see näitsikut aga ei heiduta ja ta ootab ravi lõppu, et rajal täie võimsusega kihutada.
Kümme kuud on möödas, kui Birgit Lippmaa põlve sidemed võistlusel juhtunud õnnetuses rebenesid, see näitsikut aga ei heiduta ja ta ootab ravi lõppu, et rajal täie võimsusega kihutada. Foto: motosport.ee

Tänapäeval ei ole enam harv juhus ka naishingi motokrossirajal treenimas näha. Pärnu motoklubi liikmed Kaisa, Birgit ja Johanna võitlesid algul vanematega, et rajale sõitma pääseda, kuid on nüüdseks juba mitu aastat võistlemas käinud.

Isast sai suurim toetaja

19aastane Birgit Lippmaa õpib Pärnumaa kutsehariduskeskuse kolmandal kursusel kokaks, kuid hoopis rohkem kirgi kütab temas üles motokross. “Isa viis mind kunagi esimest korda krossivõistlusi vaatama – nägin seal, et tüdrukud ka sõidavad, ja mulle hakkas see väga meeldima,” jutustas Birgit. Vanemad aga keeldusid mõtet, et tütar hakkab krossi sõitma, üldse arutlusele võtmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles