Superkrossi karikasarja avalöök tuleb lahejääl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Astrat taltsutav Pärnu võidusõitja Vahur Kupper on kodusel jäärajal üks esikohapretendente.
Opel Astrat taltsutav Pärnu võidusõitja Vahur Kupper on kodusel jäärajal üks esikohapretendente. Foto: Erakogu

Erki Spordi superkrossi karikasarja esimesel etapil näevad tehnikaspordifännid pühapäeval Vana-Pärnu jäärajal kihutamas kuue võistlusklassi autosid.

Kuni 17aastased noormehed ja neiud võistlevad kuni 1600 ccm jõuallikaga masinatel. Täiskasvanutel on kavas kaheveoliste autode, tagaveoliste Ladade, 2WD ja 4WD vabaklassi ning rahvakrossi sarjas sõitvate autode stardid.

Võistluspäev algab ajasõitudega, seejärel on igas klassis kaks poolfinaali ja pjedestaalikohad selgitatakse finaalis. Tavakohaselt lõpetab võistluse superfinaal, kuhu pääseb iga klassi kaks kiiremat.

“Kalenderplaani kohaselt pidi sarja avaetapp toimuma Vändra lumerajal, kuid muutunud ilmastikutingimuste tõttu tõime võistluse Vana-Pärnu jäärajale,” kõneles Erki Spordi juhatuse liige Peeter Raudsepp. “Veebruaris peaks Pärnus tulema veel üks superkrossi etapp ja jääfestivali raames korraldame siin Eesti karikasarja osavõistluse.”

Superkrossi peakorraldaja Eiki Eriste sõnade kohaselt on tänavu kavas kümme etappi. “Sarja üks eesmärke on anda algajatele autosportlastele võimalusi kihutada nii jääl kui lumel, Eesti erinevatel krossiradadel ja ringraja asfaldil,” ütles Eriste. “Sarja võitjad selguvad oktoobri esimesel nädalavahetusel Taalis. Positiivne on, et koostöös Eesti autospordiliiduga hakkavad kaks seni konkureerinud sarja, superkross ja rallikross teineteist täiendama.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles