Heli Künnapas: Vanasti olid lapsed ühesugused

Heli Künnapas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Künnapas
Heli Künnapas Foto: PP

Sügisel liitun koolilaste vanemate ridadega, sest mu esiklaps läheb kooli. Ühel päeval jäi teravalt kõrva raadiost kõlanud lause “Vanasti olid kõik lapsed ühesugused!”. Kõne all oli küll koolivorm ja selle ühtlustav mõju, aga mulle seostus see kogu koolisüsteemiga.

Viimasel ajal olen korduvalt vastanud küsimustele, kuhu kooli mu laps läheb ja millises eelkoolis ta käib. Kuna elame maakohas, kus on vaid riigikool, läheb meie laps loomulikult kohalikku kooli, selmet hakata iga päev linna vahet sõitma.

Eelkooli järele pole ma kunagi vajadust näinud, sest lasteaias tehakse lastega kogu vajalik töö ära. See tähendab, et oma viimasel lasteaia-aastal on mu laps käinud tihtilugu viis päeva nädalas lasteaias ja puhkepäevi nädala sees eriti ei ole. Kas lasteaia lõpetajad ikka peavad nii palju lugeda-kirjutada-arvutada oskama, nagu nad seda praegu oskavad, on muidugi eraldi küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles