Pärnakad jõudsid kokteilisegamise MMi Eesti finaali

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Kaasik ja Danek Mugur.
Eleriin Kaasik ja Danek Mugur. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel teatati baarmenite võistluse World Class Eesti kümme finalisti, kes hakkavad võistlema sügisese rahvusvahelise finaalipileti eest Miamisse ja konkurentsis on kaks pärnakatki.

Paremate hulka jõudsid puhvetis A.P.T.E.K. töötavad Eleriin Peterson ja Danek Mugur.

World Class Estonia ühe korraldaja ja tunnustatud baarmeni Andrei Kazakovi sõnul aitab võistlus Eesti joogi- ja baarikultuuri arendamisele palju kaasa. “Võistlejate tase oli väga erinev, kuid on hea meel, et tööpanus oli väga suur, eriti finalistide oma. Oleme meelitatud, et osalemist võeti väga tõsiselt." Kazakovi sõnul jätkub nüüd intensiivne töö ja ettevalmistused finaaliks. “16. juunil peavad kõik finalistid Café Nobles rahvusvahelise žürii ees näitama tõelist maailma tipptaset.”

Kazakov selgitas, et võistlejad peavad finaalipäeval läbima kaks võistlusvooru, mille järel selgub Miamisse sõitja. “Näiteks esimeses voorus “Tallinn to Miami” tuleb finalistidel valmistada kaks kokteili, millest üks on inspireeritud Tallinnast ja teine Miamist.

World Class Estonia finaali sooritusi hindab rahvusvaheline žürii: World Class 2013 võitja David Rios, Eesti baarmenite assotsiatsiooni president Margit Kikas, Diageo brändisaadik Kenji Jesse, Läti World Classi brändisaadik Edgars Elbergs.

Esmakordselt Eestis toimuva võistluse võitja paneb sügisel oma oskused proovile Miamis rahvusvahelises finaalis.

Eesti finaali pääsesid Diana Tšistjakova (Nordic Hotel Forum), Regeri Zoo (Meat Market Cocktail Bar), Risto Säinas (Radisson BLU Sky), Eleriin Peterson (A.P.T.E.K Pärnu), Herkki Ravel (Shooters Tartu), Sander Mägi (Butterfly Lounge), Sven Selbak (Apelsini Raudtee), Karina Tamm (Radisson BLU Sky), Danek Mugur (A.P.T.E.K Pärnu), Karl Astok (Meat Market Cocktail Bar).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles