Shanon lubab head uut muusikat

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanoni solist Taavi Immato.
Shanoni solist Taavi Immato. Foto: Urmas Luik

Laupäeva öösel Pärnu klubis Str& esinev poprokibänd Shanon plaanib avaldada tänavu mitu singlit, mis peaksid bändi varasemale loomingule silmad ette tegema.

“Sel aastal tuleb meil kindlasti rohkem singleid kui mullu,” lubas bändi juht ja kitarrist Janek Harik. “Stiililt on muusika sama, mis varem, aga lugudes on väga palju uusi asju sees. Inimesed peaksid aru saama, et bänd on paremaks muutunud.”

Plaat tuleb, kui tuleb

Hariku arvates on kaks aastat tegutsenud ansambel muutunud täiskasvanulikumaks.
“Bänd ju areneb ja kasvab,” seletas Harik. “Arvan, et asi on parem kui enne. See on ju kuulda. Eks ikka kuulame, mis välismaal tehakse, ja siis tulevad endalegi mingid mõtted, et see sound on lahe ja võiks selle või tolle vimka omale kuhugi sisse visata.”

Kitarristi teatel osaleb Shanoni loomingu loomises kogu bänd.

“Muusikat loome kogu aeg,” kinnitas mees. “Suurema osa teen mina valmis ja siis saadan laiali ja kõik mõtlevad midagi juurde. Teeme oma lugusid nii, et seedime ja muudame, kuni sünnib lõpp-produkt.”

Hariku teatel on Shanonil valmis uus singel, mis ilmub lähiajal. Millal ilmub aga Shanoni teine album, sellest ei soovi Harik üldse pikalt rääkida.

“Eks plaat kunagi ikka tuleb, lugusid meil ju on,” märkis ta. “Plaat tuleb vastavalt vajadusele, kuid me pole sellele tõsiselt mõelnudki. Plaat tuleb siis, kui aeg on käes.”

Hariku teatel võib paista, et Shanon on pildilt kadunud, kuid bänd võttis möödunud aasta lõppu lihtsalt kergemalt, et sel aastal uue hooga jätkata.

Kiikavad Venemaa poole

Tänavu suvel esines Shanon Ukraina suurimal rahvusvahelisel metal-rokifestivalil “кРок у майбутнє”, mille hüüdlause oli “Ei alkoholile, ei suitsule, ei poliitikale”.

“See festival oli üks parimaid, mis üldse on meiega juhtunud,” lausus Harik. “Rahvast oli palju, vastuvõtt hea. Saime palju kontakte, esinesime seal raadios ja teles. Pärast seda on meiega veelgi ühendust võetud. Käivad läbirääkimised Peterburi ja Ukrainaga, et anda seal kontserdid koos kohalike ansamblitega, aga midagi kindlat veel paigas ei ole.”

Kuigi bänd vaatab ida poole, Shanon venekeelset muusikat tegema ei hakka.

“Oleme isegi uurinud, kas meilt oodatakse eesti või inglise keeles esinemist, ja meid tahetakse ikka kuulda eesti keeles,” märkis muusik. “Venekeelsete laulude kirjutamisele pole mõelnudki. Me ei ole ju päris vene bänd. Ja eks venelased kuulavad iga päev venekeelset muusikat ja neilgi on lahedam kuulata muusikat hoopis teises keeles.”

Pärnakaile lubab Harik laupäevaks väga head show’d.

“Esitusele tulevad kõik meie lood, kõvasti üle tunni jagu,” kinnitas kitarrist. “Võib-olla paneme midagi juurde, üllatuseks. Luban, et tuleb lõbus pidu!”

Shanonile sekundeerib klubis Str& DJ Rauno Märks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles