Pärnu rattapäeva võit viidi Saaremaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattapäeva peategelased olid võistlusambitsiooniga vändavajutajad, aga rahvasõidule läks ka rida sportliku päeva nautijaid ja ei puudunud stiilivennadki nagu A2K juhataja Kaupo Koplus (ees vasakult teine).
Rattapäeva peategelased olid võistlusambitsiooniga vändavajutajad, aga rahvasõidule läks ka rida sportliku päeva nautijaid ja ei puudunud stiilivennadki nagu A2K juhataja Kaupo Koplus (ees vasakult teine). Foto: Madis Sinivee

Pärnu rattapäeva rattaralli pikal 94 kilomeetri distantsil napsas suursoosikute eest võidu nooruke saarlane Karl Patrick Lauk, Tanel Kangert oli kuues ja värske Euroopa meister Peeter Pruus viies.

Juba sõidu esimestel kilomeetritel eraldus teistest paarikümneliikmeline juhtgrupp, millest mõnekümne kilomeetri järel moodustus arvukate rünnakute tagajärjel seitsmeliikmeline liidrite seltskond. Lõpuni koos püsinud liidrite rühma kuulus mitu nimekat ratturit eesotsas Astana profiklubi liikme Tanel Kangertiga.

Mehed tegid head koostööd, tempo oli pidevalt kõrge ja paarikümnesekundiline vahe neid jälitava grupiga püsis rohkem kui pool distantsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles